Coșul meu
0.00 lei
0754 045 411
Coșul meu
0.00 lei
Studii de caz
Tipuri de cancer tratate cu Salvestrol
Vă prezentăm mai multe cazuri care ilustrează o varietate de abordări terapeutice pentru tratarea cancerului, cum ar fi:
 • renunțarea la tratamentul convențional în favoarea unei abordări nutriționale;
 • tratament convențional urmat de o abordare nutrițională, după ce terapia convențională a fost dezamăgitoare;
 • în prima etapă, tratament convențional, urmat în a doua etapă de o abordare nutrițională;
 • asociarea ambelor tipuri de abordări.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani a fost diagnosticat, prin bronhoscopie și patologie, cu stadiul 2–3 de carcinom pulmonar cu celule scuamoase, inoperabil. A fost detectată o tumoare de șapte centimetri, care adera la peretele sternului și al pieptului. Ca urmare a acestui fapt, s-au detectat noduli limfatici, dintre care unul se apropia de 3 cm în diametru. Acest pacient nu s-a confruntat cu nicio durere, prezentându-se la medic din cauza unei tuse cu sânge. Nu au fost recomandate chimioterapia sau radioterapia. I s-a dat o speranță de viață de opt până la optsprezece luni și a fost trimis acasă.

Acest pacient a început imediat o dieta organică proaspătă, pe bază de fructe, legume și sucuri. Carnea, zahărul rafinat și produsele lactate au fost eliminate din dieta sa. Datorită faptului că dieta și stilul de viață contribuie la starea de bine, i s-a recomandat schimbarea dietei cu un aport suplimentar de fructe și legume organice. Împreună cu schimbarea dietei a început să ia 12 capsule de Salvestrol (350 puncte) pe zi, totalizând 4200 puncte salvestrol, proporțional cu greutatea corpului său, administrând câte patru capsule după fiecare dintre cele trei mese ale zilei. Această suplimentare cu Salvestrol a fost facută timp de șase săptămâni.

La sfârșitul primei săptămâni de schimbare a dietei şi suplimentarea cu Salvestrol a dispărut tusea cu sânge. După trei săptămâni, diagnosticul său a fost schimbat din cancer pulmonar inoperabil în cancer pulmonar operabil care necesită îndepărtarea unui plămân. La sfârșitul celor trei săptămâni, o biopsie luată de la cel mai mare nodul limfatic în urma unei scanări PET s-a dovedit a fi negativă. Diagnosticul a fost schimbat din nou în cancer pulmonar operabil necesitând îndepărtarea unui lob al plămânului afectat.

La șase săptămâni de la începerea schimbării dietei și suplimentarea cu Salvestrol, s-a efectuat o intervenție chirurgicală. În loc să scoată lobul pulmonar așa cum a fost planificat, chirurgul a eliminat pur si simplu tumora retractată şi un cuplu de ganglioni limfatici suspecţi. În timpul intervenţiei chirurgicale, s-a observat că tumora nu mai adera de pereţii sternului și ai pieptului. Analiza postoperatorie a ganglionilor limfatici a dovedit că nu au fost maligni. Acest pacient a fost declarat vindecat de cancer. În urma operației, acesta a menținut cantitatea de Salvestrol la șase capsule pe zi, repartizate în timpul meselor şi a continuat, de asemenea, să aibă o dietă bogată în fructe şi legume organice.

O femeie în vârstă de 94 de ani a fost diagnosticată, în urma unei biopsii, cu melanom stadiul 4 pe picior. La momentul diagnosticului, femeia nu putea să meargă și avea pete negre pe corp. Plaga tumorală nu a răspuns la nici un tratament. Melanomul a fost considerat inoperabil, chirurgii susținând că ar fi fost nevoie de o grefă de piele, care, având în vedere vârsta și starea pacientei, nu putea fi procurată. Era astfel necesară amputarea piciorului, urmată de chimioterapie.

Din discuţia medicilor cu familia, s-a luat hotarârea să renunţe la aceste proceduri, deoarece ar fi fost puţin probabil ca pacienta să supraviețuiască tratamentului. Familia a întrebat ce proceduri alternative ar putea fi urmate. Li s-a spus că nu există alte variante și i s-a dat o speranță de viață de două săptămâni. Familia a fost, de asemenea, informată că în cazul în care ea ar fi trăit mai mult decât cele două săptămâni, ar avea nevoie de morfină pentru a controla durerea.

La întoarcerea acasă, familia ei a decis începerea tratamentului cu Salvestrol. A început să folosească Salvestrol Cremă (LypoSalve) de trei ori pe zi, pe melanom. Lyposalve Adaptive Skin Care este o cremă infuzată cu Salvestrol lipofil. Pe lângă aplicarea locală, pe piele, a început suplimentarea dietei cu Salvestrol capsule. Patru capsule Salvestrol Shield (350 puncte) au fost luate pe zi, administrate pe tot parcursul zilei, timp de șapte luni.

Familia a schimbat, de asemenea, dieta pacientei cu o dietă organică, sănătoasă. În plus, ea a fost consultată de un medic naturopat care i-a prescris un plan de tratament complementar.
Dieta antiinflamatorie (cât mai puține produse lactate, fără tomate, fără carne roşie, proteine de orez într-un shake și / sau UltraimflammX ca sursă de proteine, fructe ca și substitute ale zahărului și carbohidrați simpli, suc de fructe); Ulei de pește Omega 3 EPA/DHA; Quercetin 6 capsule / zi; Curcumina 4 capsule / zi; Vitamina D3 000-200 UI / zi; Reishi 2 g / zi; vitamina C.

Contrar așteptărilor medicilor, nu a fost necesară administrarea morfinei pentru durere. După cateva luni, melanomul s-a vindecat suficient, încât pacienta a luat în greutate. Petele negre apărute pe corp s-au oprit din dezvoltare și s-au delimitat. Câteva luni mai târziu, ea a început să meargă și îşi împingă singură scaunul cu rotile, mai degrabă decât să fie împinsă. S-a observat un progres lent și constant.

După un an de zile, perioadă în care nu a avut nicun contact cu mediul spitalicesc, unul dintre medicii implicaţi în diagnosticul original, a vizitat femeia și a examinat-o. Melanomul a dispărut şi piciorul era complet vindecat. Femeia a fost declarată ca fiind vindecată de cancer și s-a considerat că a avut un sistem imunitar extrem de puternic.

Acum, la vârsta de 95 ani se bucură de plimbările cu prietenii ei. Nu acuză nicio durere care ar fi putut rezulta din melanomul ei anterior.

Un domn în vârstă de 74 de ani, în urma verificării anuale, a primit un rezultat al testului PSA (Antigen Specific Prostatic) care indica un nivel de 11 ng/ml în sânge. Rezultatul anterior al nivelului de PSA a fost de 4 ng/ml. Chirurgul său a suspectat un cancer. RMN-ul şi o scanare cu raze X a confirmat un diagnostic de cancer de prostată. Intervenția chirurgicală și radioterapia au fost excluse, iar pacientului i s-a prescris un tratament cu hormon sintetic, leuprorelin acetat trimestrial. Pacientul a fost informat că acest tratament va fi necesar pentru tot restul vieții sale.

Ulterior, acest domn a vorbit cu vărul său, lector universitar, care i-a spus că una dintre studentele sale a fost diagnosticată cu un cancer cerebral în fază terminală, iar după ce aceasta a luat Salvestrol a dovedit medicilor ei că „fază terminală” părea să fie un termen exagerat. A decis, astfel, să înceapă și el un tratament complementar cu Salvestrol luând două capsule pe zi de Salvestrol Shield (350 puncte).

La șase luni după ce a primit diagnosticul, nivelul de PSA a scazut sub 1 ng/ml. Cu toate acestea, în acest timp pacientul a acuzat dezvoltarea sânilor, pierderea completă a părului de pe corp, impotenţă şi o lipsă completă a libidoului, ca rezultat al tratamentului cu hormonil sintetici.

Mutarea pacientului într-o altă ţară a necesitat schimbarea medicilor curanţi. Pacientul a continuat tratamentul cu Salvestrol și a început să câte ia o capsulă de Salvestrol Platinum (2000 puncte) pe zi și câte o capsulă Salvestrol Shield (350 puncte) de trei ori pe zi. La douăsprezece luni după ce a primit diagnosticul de cancer de prostată, nivelul său de PSA a scazut la 0,2 ng/ml. Noul medic a continuat monitorizarea PSA și administrarea injecțiilor trimestriale de acetat de leuprorelină. În urma testului PSA, medicul curant observă că nivelul PSA este foarte scăzut şi l-a întrebat pe pacient dacă nu a suferit nici o interventie chirugicală în acest timp.

Avand în vedere surprinderea medicului că un astfel de rezultat ar putea fi atribuit acetatului de leuprorelin, pacientul a mărturisit că a luat Salvestrol. Medicul s-a arătat interesat de acest supliment și i-a spus că are un pacient căruia ar dori să-i recomande un astfel de tratament cu Salvestrol și a cerut domnului să-i furnizeze informații suplimentare. Medicul a decis să renunţe la tratamentul trimestrial cu acetat de leuprorelină.

Acest pacient nu a primit nici o injecție cu acetat de leuprorelină timp de șase luni și continuă să aibă rezultatele testului PSA la nivelul 0,2 ng/ml. Pacientul continuă să ia o capsulă Salvestrol Shield (350 puncte) pe zi și s-a angajat într-un program de fitnes şi o schimbare de dietă.

O femeie în vârstă de 36 de ani, a căutat îngrijiri medicale după ce o durere în partea dreaptă a împiedicat-o să continue activitatea de fitness. Mamografia şi alte teste imagistice suplimentare au diagnosticat un cancer de sân stadiul 3, agresiv. Diagnosticul a fost confirmat ulterior prin biopsii și analize de sânge.

O tumoră de 3-5 cm, a fost găsită sub sânul drept şi o tumoră mai mare a fost găsită într-un nodul limfatic la subraț. Tumora de sân analizată imagistic avea mărimea unei mingi de golf. I s-a spus că situația ei era „foarte, foarte gravă”. A fost conceput un plan de tratament agresiv format din opt sesiuni de chimioterapie (patru cu adriamicină intravenos la fiecare trei săptămâni, plus patru cu docetaxol, unul intravenos la fiecare trei săptămâni), urmând a fi supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea tumorilor, radioterapie şi apoi tratament cu tamoxifen.

Pacienta a răspuns la planul de tratament propus cu frică, dar datorită unei femei cu care se împrietenise şi care a fost diagnosticată în aceeași zi cu un cancer de sân mai puţin agresiv, stadiul 2, ea a avut curajul de a înceapă tratamentul. La scurt timp după aceea a început sesiunile de chimioterapie.

Înainte de a doua sesiune de chimioterapie a auzit despre Salvestrol și a început să ia o capsulă Salvestrol Platinum (2.000 puncte) pe zi. Era în acelaşi timp sceptică în care ar fi putut să o ajute aceste capsule. În consecință, ea a fost foarte surprinsă să constate că durerea asociată cu tumorile a dispărut foarte curând de la începerea administrării suplimentului și tumorile au început să se micșoreze rapid. Ea a început să simtă că „totul va fi în regulă”. Acest lucru a determinat-o să afle mai multe despre Salvestrol, a trecut la o dietă complet organică și a început să folosească deodorant organic, șampon și săpun natural, practic toate produsele din igiena ei au fost înlocuite cu produse naturale. Astfel a redus la minim expunerea ei la inhibitorii CYP1B1 și a crescut aportul de Salvestrol.

Înainte de a a treia sesiune de chimioterapie a fost examinată de către medicul ei oncolog, care a remarcat că a crezut că tumorile au dispărut. Au fost programate ecografie si mamografie pentru a verifica și a identifica plasarea markerilor de titan pentru a ajuta chirurgii. Spre surprinderea tuturor, radiologul nu găsi nici o urmă de tumoare la examinarea ecografică şi pe mamografie a fost vizibilă doar o umbră. Ei au fost, prin urmare, în imposibilitatea de a plasa markeri de titan. Pacienta a povestit prietenei ei despre Salvestrol și modul în care se pare că au dispărut tumorile. Prietena ei a preferat să rămână la tratamentul clasic.

Imediat după a cincea ei sesiune de chimioterapie, a aflat că noua ei prietenă a murit. Moartea prietenei ei și surprinderea echipei medicale la rezultatul mamografiei recente a determinat-o să-și piardă credința în medici. În cazul în care medicii nu anticipau un astfel de rezultat al mamografiei cu aceste medicamente, de ce au fost ele administrate?

A comparat planul de tratament propus cu „Ruleta rusească” și a refuzat continuarea tratamentului convențional. Personalul medical a încercat să negocieze cu ea pentru a continua cu radioterapie. A fost programată o scanare RMN. La primirea rezultatelor au anunțat-o că are „celulele canceroase active”, deși umbra care fusese văzută pe mamografia anterioară nu mai era vizibilă. Pacienta a sunat un alt spital pentru a afla dacă celulele canceroase „active” ar putea fi detectate prin imagistica RMN. A primit răspuns că nu pot fi detectate în mod izolat, doar deduse de prezența unei umbre sau a unei tumori.

Echipa ei medicală a susținut că ar trebui să continue cu radioterapie urmată de o intervenţie chirurgicală, deşi nu erau prezente tumori. Pacienta a refuzat. Preocupată de afectarea corpului ei de către chimioterapie, a crescut doza de Salvestrol cu o capsulă pe zi de Salvestrol Shield (350 puncte). Aproape imediat după ce a crescut doza, ciclul menstrual a reapărut. La patru luni după ce a refuzat chimioterapia părul i-a crescut din nou, iar ea arăta și se simțea minunat.

În prezent, ea asistă în mod activ persoanele cu cancer în lupta lor de a-și recăpăta sănătatea.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a prezentat la medic cu hematuria (sânge în urină). În urma unei examinări cistoscopice a vezicii urinare, el a fost diagnosticat cu cancer superficial de vezica urinară. Au fost identificate sute de tumori mici. Tratamentul a constat in rezecția țesutului canceros. Examinările cistoscopice au fost programate la interval de șase luni pentru a monitoriza progresia bolii și pentru a efectua in continuare rezecția țesutului canceros. Nu a fost prescris nici un alt tratament.

Aceste serii de examinări cistoscopice și rezecții la fiecare șase luni, au fost efectuate pe o perioadă de șase ani înainte ca acest domn să afle despre Salvestrol. După ce a auzit despre Salvestrol el a început să ia câte o capsula de Salvestrol Platinum (2.000 puncte) pe zi și trei capsule de Salvestrol Shield (350 puncte) pe zi. Cele patru capsulele au fost luate la diferite ore pe parcursul zilei pentru a menține un nivel constant de salvestroli în sânge. Acest domn nu s-a implicat în nicio schimbare dietetică, schimbarea stilului de viață și nu a inclus alte suplimente sau tratamente în regimul său de zi cu zi.

La cinci luni după începerea utilizării Salvestrolului a fost programată examinarea de cistoscopică. Nu au mai fost identificate tumori sau țesut canceros si s-a considerat a fi vorba de remisie totală a cancerului. La scurt timp după aceasta, a incetat să mai consume Salvestrol. La un an după ce a fost declarată remisia cancerului o altă tumoare a fost identificată la nivel renal.

Poate fi foarte dificil de a determina întinderea completă a cancerului si unele tumori nu pot fi detectate. Având în vedere acest lucru, este important să continuați să luați Salvestrol pentru a vă asigura nivelul de întreținere, chiar după ce a fost declarată remisia, pentru a vă asigura că metastazele nedetectate sunt tratate.

Bărbat coreean, în vârstă de 73 de ani a fost diagnosticat cu un cancer de ficat în stadiul 2 în urma unei monitorizări făcute pentru ciroza alcoolică de care suferea. Pacientul a pierdut în greutate, suferea de borborigme (bolboroseli produse de gazele din stomac) însoțite de eliminare de flatus (gaze evacuate) cu miros extrem de ofensiv.

Examinarea tomografică a relevat existența a trei tumori. Una în centrul ficatului, în țesutul afectat de ciroză și două în țesutul sănătos. Vârsta pacientului a contraindicat tratamentul chimioterapic sau radioterapic și la fel numărul tumorilor și afecțiunile asociate: ciroza hepatică și tuberculoza pulmonară. Ca măsură paleativă s-a practicat embolizarea arterei hepatice.

La o lună după diagnosticare, pacientul a început un tratament cu 12 capsule de Salvestrol Shield (350 puncte), cantitate corelată cu greutatea corporală. A continuat timp de patru luni cu aceleași doze, după care a redus la jumătate: 6 capsule Salvestrol Shield totalizând 2.100 puncte pe zi. Pe lângă Salvestrol a primit injecții intravenoase de Vit. C, inițial 30 g pe săptămână, crescând treptat doza la 100 g pe săptămână. Acest nivel a fost menținut timp de șase luni, după care s-a redus doza la 40 g săptămânal. La patru luni de la diagnosticare a primit suplimentar și niacină. Inițial a luat o doză de 250 mg pe zi, după care a crescut doza la 500 mg pe zi timp de cinci luni. Nu au existat schimbări semnificative în dietă. Totuși, el a început un program de exerciții respiratorii, Tai-chi, meditație, stretching și de evitare a stresului.

A fost monitorizat pe toată această perioadă, prin examinări de laborator repetate, care 11 luni mai târziu au fost declarate „curate”. Deși pacientul suferă în continuare de ciroză și tuberculoză, are o stare generală bună. Deoarece embolizarea arterei hepatice nu poate fi considerată o măsură curativă, recuperarea lui se datorează în mare măsură tratamentului suplimentelor cu Salvestrol, vit.C, niacină și exercițiului fizic. El a transmis următorul mesaj: „Încrederea și credința că voi fi videcat sunt foarte importante. Oamenii spun că mintea creează totul. Cred că o minte pozitivă este foarte importantă și că avem nevoie de încredere ca să putem depăși orice boală. Oricine poate să o facă.”

O femeie în vârstă de 64 de ani s-a prezentat la medic din cauza unei scăderi constante în greutate și a unei stări generale proaste. A fost sfătuită să se prezinte la medic de către un asistent social care bănuia un cancer de colon. În momentul consultului, prezenta meteorism abdominal. Acuza dureri abdominale cronice, care se intensificau după fiecare masă.

Culcatul pe burtă era imposibil și durerile erau insuportabile la atingerea abdomenului. Pierduse 9% din greutatea ei, pofta de mâncare era scăzută, devenind subponderală. Acuza ocazional greață, vărsături și scaune melenice. Pielea avea o tentă gri-verzuie. Medicul a suspicionat un cancer de colon, solicitând teste suplimentare pentru confirmarea diagnosticului.

Pacienta a refuzat efectuarea testelor precum și tratamentul convențional, dar a început să ia imediat Salvestrol. Inițial a luat trei capsule de Salvestrol Shield (350 puncte), câte trei la fiecare masă. A menținut acest nivel (3.150 puncte) timp de trei luni. A asociat suplimente zilnice de multivitamine, o capsulă de „colon green” și una de S-adenosyl L-methionină și împachetări abdominale cu ulei de ricin la fiecare patru zile.

La trei săptămâni de la inițierea acestui tratament s-a simțit mai bine și după cinci luni efectele erau vizibile și pentru rude și prieteni. La șapte săptămâni durerile abdominale au scăzut în intensitate și la fel distensia s-a diminuat. La trei luni de la începerea tratamentului cu Salvestrol a solicitat prin medicul de familie o reevaluare a diagnosticului. Concluzia a fost că diagnosticul a fost greșit și nu necesită teste suplimentare.

După o perioadă de șapte luni, culoarea pielii s-a normalizat și la fel și greutatea. A solicitat analize suplimentare la un medic privat unde diagnosticul de cancer a fost infirmat. După această examinare a continuat să ia Salvestrol, câte două capsule zilnic. Are mare încredere în Salvestrol, căruia îi atribuie meritele vindecării ei.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost internat în spital pentru un cvadruplu by-pass. După intervenția chirurgicală, medicul a semnalat existența unor adenopatii ganglionare pentru care s-a solicitat o examinare oncologică.  Examinarea a relevat variate tumori limfatice localizate la nivelul gâtului, pieptului, abdomenului și în regiunea inghinală.

Unele aveau un diametru de aproape 3 cm. Pacientul a scăzut vizibil în greutate și acuza dureri în stomac, gât și la nivelul zonei inghinale. Ca să-și atenueze durerea pacientul ajunsese să ia până la 20 tablete de Tylenol. A fost necesară o examinare endoscopică pentru prelevarea de material bioptic. Acesta a permis punerea diagnosticului de limfom Hodgkin stadiu 3. Pacientul a fost informat că ar mai avea 1-2 ani de trăit.

O lună mai târziu s-a inițiat cura de chimioterapie care a durat șase luni (în British Columbia cura standard este cu Doxorubicină, Bleomycină, Vinblastină și Dacarbazină). [15] Nu a făcut radioterapie. Chimioterapia a fost greu de suportat. După șase luni, la încheierea tratamentului, s-a efectuat o tomografie cu emisie de pozitroni care a relevat prezența de tumori benigne de pancreas. Examenul imagistic a evidențiat prezența tumorilor în stomac, gât și regiunea inghinală, acestea crescând în dimensiuni în ciuda tratamentului chimioterapic.

La o lună după încheierea chimioterapiei pacientul a început o cură cu capsule de Salvestrol Platinum (2.000 puncte); a luat două capsule dimineața și două seara. A menținut acest dozaj o perioadă de 38 de zile. Nu a făcut schimbări în dietă și nici nu a luat alte suplimente. Pofta de mâncare s-a normalizat după începerea tratamentului cu Salvestrol și a început să ia în greutate.

Examinarea oncologică pe care a făcut-o după tratamentul cu Salvestrol nu a indicat prezența tumorilor, medicul opinând pentru o remisie a bolii. Pacientul a fost urmărit de trei ori la intervale de trei luni și fiecare examinare a infirmat prezența tumorală. Din motive financiare a renunțat pentru o perioadă la cura cu Salvestrol deși era convins că meritul remisiunii bolii aparține acestuia. Intenționează să continue tratamentul cu Salvestrol când situația sa financiară se va îmbunătăți. Între timp prietenii săi l-au ajutat financiar pentru a-și putea continua cura.

O femeie în vârstă de 76 de ani a depistat șapte noduli la sânul drept, în timp ce făcea duș. Medicul i-a recomandat o biopsie, iar aceasta a confirmat prezența de țesut canceros la nivelul nodulilor. A fost depistat astfel un cancer de sân în stadiul 1, pentru care i s-a recomandat tratament medicamentos.

A refuzat tratamentul, dar a fost de acord să-și suplimenteze dieta cu Salvestrol (recomandat de un prieten). A început imediat o cură de trei săptămâni cu două capsule de Salvestrol Platinum. I s-a administrat o capsulă în timpul mesei de dimineață și una, spre sfârșitul zilei. Nu a făcut alte modificări ale dietei și nici ale stilului de viață. Avea un regim alimentar echilibrat, combinat cu plimbările zilnice obișnuite.

După 10-12 zile de la începutul tratamentului, pacienta a observat – în timpul autoexaminării sânului – o reducere a dimensiunilor tumorilor. În a treia săptămână, tumorile erau greu de depistat la palpare.

Nu a constatat – spre mulțumirea ei – eventuale efecte secundare după administrarea suplimentelor nutritive.

În luna următoare, medicul a solicitat o tomografie și o mamografie care nu au depistat tumorile. I-a prescris un tratament medicamentos, pentru prevenirea recidivelor. A luat tratamentul timp de doi ani, cu control la trei luni. În tot acest interval a suferit de greață și amețeli. Când medicul curant i-a spus că acestea sunt efecte secundare ale tratamentului, ea a refuzat să-l mai ia, reluând suplimentele cu Salvestrol. Pacienta a început să ia 1–2 capsule de Salvestrol Platinum zilnic. Fiecare conține patru tipuri diferite de Salvestroli având un aport combinat de 2.000 de puncte. Lipsa efectelor secundare a constituit un factor decisiv în reluarea tratamentului naturist. În momentul de față este sănătoasă, fericită și recunoscătoare că a scăpat de cancer.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost diagnosticat cu carcinom anal cu celule scuamoase. Diagnosticul a fost confirmat de examenul bioptic, medicul recomandând o intervenție chirurgicală.

Pacientul a refuzat intervenția, cu toate că fără operație i s-au dat doar trei ani de viață. A început exerciții de relaxare care presupuneau dezvoltarea unei atitudini pozitive, la care asocia aplicații locale bisăptămânale cu o cremă Aldara (imiquimod) care stimula apărarea imunitară a organismului. Boala a persistat și nu au apărut modificări. După o altă biopsie, diagnosticul a fost confirmat și i s-a propus intervenția chirurgicală fără de care speranța de viață rămânea la trei ani. Cu toate acestea, pacientul a refuzat încă o dată intervenția.

Trei ani mai târziu boala a progresat, leziunile fiind vizibile în exterior. Pacientul a consultat un chirurg în vederea unei intervenții cu laser, dar mai înainte a început un tratament cu Salvestrol și o cremă XM8 (din extract de limba oii) și a sistat aplicațiile cu Aldara.

Pentru un interval de trei luni pacientului i s-a administrat zilnic o capsulă de Salvestrol Platinum (2.000 puncte) și a făcut aplicații locale cu cremă XM8 la 2-3 zile. În plus, pacientul a continuat cu exerciții fizice și exerciții de dezvoltare mentală, a luat multivitamine, și-a schimbat dieta care a inclus o mare parte din legume crude și un „shake verde” zilnic. Nu a mai luat nici un medicament pentru controlul durerii și nici alte suplimente alimentare.

După o perioadă de șase săptămâni de la începutul tratamentului cu Salvestrol, leziunile nu mai erau vizibile. După trei luni diagnosticul devenise incert. Deși a solicitat un examen bioptic pentru a confirma absența celulelor tumorale, medicul a considerat că nu mai este necesar.

O femeie în vărstă de 80 de ani s-a prezentat la control pentru o formațiune în regiunea gâtului de dimensiunea unui ou de găină. A fost consultată de un oncolog și ulterior de un medic ORL, care a efectuat o biopsie. La puțin timp după examinare, starea ei de sănătate s-a deteriorat. Prezenta adenopatii inghinale și axilare care au impus un examen tomografic.

Biopsia a confirmat diagnosticul de leucemie limfocitară cronică. Această boală are un prognostic de viață variabil, rata de remisie spontană este extrem de rară, mai ales în rândul persoanelor care nu au fost diagnosticate în stadiul incipient. Femeia a spus că a fost greu să i se ofere un prognostic precis, speranța de supraviețuire variind între 2 zile și doi ani.

Starea ei de sănătate s-a agravat și mai mult. Acuza dureri severe de gât, cu dificultate de a se alimenta, și tulburări de somn. A scăzut în greutate. A revenit la medicul ORL care i-a prelevat o probă de pe o leziune ulcerată. Examenul bioptic a reconfirmat diagnosticul inițial. S-a decis tratament radioterapic.

Tumora a apărut și în partea dreaptă a gâtului, abdomenul a început să crească în dimensiuni și adenopatia axilară a crescut. A aflat de la un prieten despre tratamentul cu Salvestrol și a început o cură de trei luni cu două capsule pe zi de Salvestrol Platinum (2.000 puncte). Lua o capsulă la micul dejun iar cealaltă la cină. A început să adopte o atitudine mai relaxată față de viață, a renunțat la o parte din obligațiile ei, și-a modificat dieta în care a inclus multe legume și fructe.

La o lună de la suplimentarea cu Salvestrol a început să se simtă mai bine, tumorile din gât au început să scadă în consistență și să se micșoreze. Acest rezultat a coincis cu inițierea tratamentului radioterapic. Deoarece se simțea mai bine, a decis să amâne ședințele de radioterapie. Radioterapeutul a respectat decizia ei, stabilind ca ea să sune ulterior, dacă se va răzgândi.

După alte două luni – cura de Salvestrol a continuat – a observat dispariția tumorilor din gât. A revenit la oncolog care i-a confirmat absența celulelor tumorale. Oncologul s-a declarat surprins când a constatat că pacienta avea o stare de sănătate bună și a crescut în greutate. După acest consult, pacienta a renunțat la Salvestrol, dar a continuat cu dieta și un regim de viață mai relaxat. Recent, pentru prevenirea recidivelor, a reluat suplimentarea cu Salvestrol , rămânând în prezent la o capsulă de Salvestrol Platinum (2.000 puncte). Se simte foarte bine și speră că experiența ei va ajuta și altora.

Pacient în vârstă de 50 de ani s-a prezentat la medic pentru o simptomatologie de tract urinar inferior care consta într-un jet urinat slab și nicturie. O examinare digitală rectală a relevat o prostată mărită în dimensiuni. PSA în limite normale. Pacientul a fost diagnosticat cu hiperplazie benignă de prostată, sugerându-i-se un tratament medicamentos specific.

I s-a prescris o doză mică de tamsulosin 0,4 (Flomax), o tabletă zilnic și i s-a indicat reducerea consumului de lichide seara. Pacientul a respectat recomandările și a început tratamentul medicamentos. La o săptămână nu a constatat nici o modificare. În a doua săptămână fluxul urinar s-a îmbunătățit și nicturia ascăzut în intensitate.

Aceste beneficii terapeutice au durat două luni, după care s-au diminuat lent, astfel încât după patru luni situația a ajuns să fie aproape ca la începutul tratamentului. Pe tot parcursul tratatmentului, pacientul a acuzat o cefalee dimineața la trezire, care se accentua pe parcursul zilei.

Întrucât simptomatologia indica mărirea dozei, pacientul a început să caute alternative de tratament. A auzit de Salvestrol și a început o cură cu o capsulă de Salvestrol (350 puncte) administrată în fiecare dimineață. Timp de o lună, nicturia a scăzut în intensitate, ajungând la o dată pe noapte, apoi nu a mai apărut. Fluxul urinar devenise la fel de puternic sau chiar mai puternic decât fusese înainte de tratamentul alopat.

După trei luni de tratament cu Salvestrol, a început să ia Salvestrol Platinum (2.000 puncte) și a constatat o îmbunătățire a simptomatologiei urinare. Concomitent, a început un regim cu suplimentare de vitamine, cu o tabletă de B complex, vit. C și D. Nu și-a modificat stilul de viață în această perioadă. Pacientul se bucură și în momentul de față de o stare de sănătate bună, are o dietă echilibrată, care include multe alimente organice.

Continuă și în momentul de față cura cu Salvestrol Platinum, iar simptomele afecțiunii nu mai sunt prezente.

O femeie în vârstă de 57 de ani s-a prezentat la medicul din cauza abdomenului mărit în volum, pierderea apetitului și stare de oboseală. Examenul tomografic, și o biopsie ulterioară au diagnosticat o formă agresivă de carcinom peritoneal în stadiul trei, cu metastaze în ovare. Din punct de vedere genetic, exista un risc mare de dezvoltare a cancerului, în familia doamnei existând cazuri de cancer abdominal.

Valoarea antigenului tumoral CA125 era de 7,250 U/ml.

I s-au recomandat trei cure de chimioterapie, urmate de o lună pauză, după care operația de histerectomie și încă trei cure de chimioterapie. Pacienta a acceptat recomandarea medicului și a început chimioterapia cu tratament intravenos la fiecare trei săptămâni.

Concomitent cu chimioterapia, pacienta a început un tratament de medicină alternativă sub îndrumarea unui  medic homeopat și a unui gemoterapeut. A început o cură cu Salvestrol formată din trei capsule de Salvestrol Platinum (2.000 puncte), totalizând 6.000 de puncte Salvestrol administrate zilnic. În plus, ea a luat zilnic și trei capsule de Astragalus.

Remediile homeopate care i s-au administrat au fost: Lachesis (de trei ori pe zi), Kali Phosphoricum (de două ori pe zi), Phosphoric acid (de două ori pe zi) la 3 – 5 zile de la chimioterapie; Natrum muriaticum (de două ori pe zi) la 10 zile de la chimioterapie.

Între sesiunile de chimioterapie a făcut acupunctură pentru poftă de mâncare și creșterea nivelului energetic. Pacienta a practicat un curs de meditație și vizualizare care a fost continuat în timpul și după tratament, menținând o atitudine pozitivă.

Pacienta a făcut și modificări în dietă, renunțând la consumul de cafea, a crescut consumul de fructe, legume și ceai verde, și a redus consumul de carne. A inclus în program plimbările zilnice.

Cu toate acestea, pacienta a prezentat efecte secundare în urma tratamentului chimioterapic constând în: pierderea poftei de mâncare, oboseală, scăderea energiei, anemie, neutropenie, trombocitopenie, slăbiciune în genunchi, amețeli, probleme cu somnul, amorțeală în brațe, mâini și picioare; picioare reci, echimoze, dureri abdominale, greață, candidoză bucală, pierderea gustului. Efectele secundare au necesitat transfuzii de sânge, înainte de a termina chimioterapia.

Unul din efectele secundare severe a fost căderea completă a părului, ceea ce i-a provocat o stare depresivă. La o săptămână de la debutul chimioterapiei și a tratamentului alternativ a prezentat o micșorare semnificativă a abdomenului.

După patru săptămâni, nivelul CA-125 a scăzut la 4.593 U/ml. Dozarea s-a făcut și în ziua în care a primit a treia cură de chimioterapie (săptămâna a șaptea de la debutul tratamentului) și nivelul ei a fost de 510 U/ml. Medicul curant a fost surprins de aceste rezultate, declarând că este pentru prima oară în cariera lui când întâlnește o astfel de situație.

În săptămâna a douăsprezecea de la debutul tratamentului, s-a făcut histerectomie. Au fost înlăturate toate țesuturile tumorale exceptând ceea ce s-a considerat a fi „sugar like grain” – cancer rezidual.

Rezultatele examenului anatomo-patologic postoperator au indicat un răspuns favorabil la terapia pe care a primit-o. Din păcate, postoperator, pacienta acuza dureri abdominale persistente. Trei săptămâni postoperator nivelul CA-125 a scăzut la 52 U/ml și dozele corespunzătoare ciclului de chimioterapie cinci și șase au fost reduse cu 20%. În săptămâna a 19-a de la începutul tratamentului, CA-125 a ajuns la valori normale.

Chimioterapia a fost finalizată în cursul săptămânii 22, iar nivelul CA-125 a ajuns după două săptămâni la valoarea de 15 (în limite normale). În săptămâna a 25-a, CA-125 a scăzut la 13 U/ml. Examenul tomografic efectuat după săptămâna a 28-a nu a detectat urme de cancer. Monitorizarea pe o perioadă de trei luni a confirmat acest lucru, nivelul de CA-125 fiind de 11 U/ml.

Pacienta a constatat o îmbunătățire a stării de sănătate prin reducerea dimensiunii abdomenului. A constatat reduceri semnificative ale CA-125 încă din a șaptea săptămână, ajungând la nivelul normal în săptămâna a 19-a.

Este un răspuns neașteptat de bun pentru un cancer peritoneal în stadiul 3, cu metastaze ovariene. Simitaritățile existente între carcinomul peritoneal și cel ovarian a permis practicarea aceluiași tip de tratament. Dacă examinăm literatura de specialitate, în cazurile cu tratament chirurgical combinat cu chimioterapie, găsim o rată variată de răspuns complet (definit ca absență de celule canceroase în țesuturi).

Pacienta și-a menținut noul stil de viață și a continuat tratamentul alternativ, deși a început să bea cafea. Practică zilnic meditații și exerciții de vizualizare și în prezent scrie o carte despre experiența ei în lupta cu cancerul. Părul a crescut și consideră că tratamentul cu Salvestrol, împreună cu celelalte metode au jucat un rol cheie în îmbunătățirea stării ei de sănătate.

Aceste cazuri ajută la ilustrarea rolului nutriției in cancer, adică a substanțelor nutritive, vii, pe care este necesar să ni le asigurăm în mod constant, în fiecare zi, prin alimentația noastră, din hrană de calitate. Salvestrolii și enzima CYP1B1 formează două piese esențiale dintr-un mecanism de salvare, născut din legătura inseparabilă dintre om și natură, un interdeterminism evolutiv, util pentru toate tipurile de cancer, indiferent de originea oncogenică.

Combinarea suplimentării cu Salvestroli alături de modificarea dietei și a stilului de viață aduce pacienților rezultate pozitive într-un timp mai scurt. Pentru pacienţii care s-au recuperat după un diagnostic de cancer, încorporarea acestui sistem de protecţie în alimentația lor zilnică este recomandată, fie prin hrană proaspătă, de origine vegetală, crescută organic, fie prin suplimente care să asigure necesarul zilnic de salvestroli pe care organismul să-i folosească în mod constant la eliminarea celulelor canceroase ce apar în organism.

Ne dorim ca aceste prezentări să stimuleze pacienții și medicii în adoptarea medicinii nutriționale în protocolul terapeutic al cancerului, indiferent de tipul de intervenție abordat. Salvestrolii reprezintă o clasă de compuși diferiți prin selectivitatea lor, prin urmare exprimarea în miligrame de ingrediente per capsulă nu transmite informațiile utile din punct de vedere al activității Salvestrolului. De-a lungul acestor cazuri doza de Salvestrol este exprimată în puncte Salvestrol, această scală a fost concepută pentru a reda mai corect selectivitatea Salvestrolilor. Selectivitatea, este elementul important în legatură cu boala activă, mai degrabă decât miligramele de ingredient active.

 1. Murray, GI, Taylor, MC, McFadyen MCE, et al: Tumor-specific expression of cytochrome P450 CYP1B1. Canc Res, 997; 57(4): 3026303.
 2. McFadyen MC, Breeman S, Payne S, et al: Immunohistochemical localization of cytochrome P450 CYP1B1 in breast cancer with monoclonal antibodies specific for CYP1B1. J Histochem Cytochem, 999; 47: 457-464.
 3. Gibson P, Gill JH, Khan PA, et al: Cytchrome P450 B (CYPB) is overexpressed in human colon adenocarcinomas relative to normal colon: Implications for drug development. Mol Canc Therap, 2003; 2(6): 527-534.
 4. McFadyen, MCE, Melvin, WT, Murray GI: Cytochrome P450 CYP1B1 activity in renal cell carcinoma. Brit J Canc, 2004; 9(5): 966-97.
 5. Maecker B, von Bergwelt-Baildon MS, Anderson KS, et al: Rare naturally occurring immune responses to three epitopes from the widely expressed tumour antigens hTERT and CYP1B1 in multiple myeloma patients. Clin Exper Immunol, 2005; 4(3): 558-562.
 6. Tokizane T, Shiina H, Igawa M, et al: Cytchrome P450 B is overexpressed and regulated by hypomethylation in prostate cancer. Clin Canc Res, 2005; (6): 5793-580.
 7. Oyama T, Morita M, Isse T, et al: Immunohistochemical evaluation of cytochrome P450 (CYP) and p53 in breast cancer. Frontiers Biosci, 2005; 0: 56-6.
 8. Downie D, McFadyen MCE, Rooney, PH, et al: Profiling cytochrome P450 expression in ovarian cancer: Identification of prognostic markers. Clin Canc Res, 2005; (20): 7369-7375.
 9. Potter GA, Burke MD: Salvestrols- Natural Products with Tumour Selective Activity. J Orthomol Med, 2006; 2(): 34-36.
 10. Tan HL, Butler PC, Burke MD, et al: Salvestrols: A New Perspective in Nutritional Research. J Orthomol Med, 2007; 22(): 39-47.
 11. Chu OA, Chung Y, Pepper MA: Juice processing incorporating resin treatment. USPTO, Patent No 7,108,887, 2006.
 12. Daniel O, Meier, MS, Schlatter J, et al: Selected phenolic compounds in cultivated plants: Ecologic functions, health implications, and modulation by pesticides. Environ Health Perspect, 999; 07: 09-4.
 13. Magee JB, Smith BJ, Rimando A: Resveratrol content of muscadine berries is affected by disease control spray program. Hortscience, 2002; 37(2): 358-36.
 14. Dana-Farber Cancer Institute: Cytochrome P450 B is a Universal Tumor Antigen Eliciting Cytotoxic T Cell Responses, 2007 http://www.dana-farber.org/res/technology/ available.asp? case_number=641 &keywords =&category_id=3&category_name=Researc +Reagents.
 15. BCCA Protocol Summary for Treatment of Hodgkin’s Disease with Doxorubicin, Bleomycin, Vinblastine, and Dacarbazine May 1, 2009. http:// www.bccancer.bc.ca/NR/rdonlyres/30FDD50896AC-4555-B682-294EA3635B06/34011/LYABVDProtocol_1May09.pdf
Citostatice naturale
Sună acum 0754045411