Meniu

Coșul meu
0.00 lei
Jurnalul de Hypersănătate
sindromul colonului iritabil - cancer de colon

Sindromul colonului iritabil, un MARE semn de alarmă în corp! Ce poate să urmeze? – cancerul de colon

Colonul iritabil este semnul unei sănătăți precare a intestinelor, datorată acumulării de toxine și reziduuri la nivelul lor. O persoană obişnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2,5 şi 11 kg de reziduuri metabolice. Aceste toxine ajung să treacă prin pereţii intestinelor şi, astfel, să pătrundă în organism. În această fază, putem vorbi de sindromul colonului permeabil. Consecința? Sistemul imunitar ajunge să fie grav afectat.

Pentru că îmi doresc să fiu sănătos, să trăiesc sănătos și, în același timp, să le împărtășesc tuturor pe care îi am aproape (familie, prieteni, pacienți) despre ce am descoperit și încercat, cu rezultate deosebite și uneori chiar surprinzătoare, sunt mereu în căutare de informații și modalități care să mă ajute în acest demers, să îmi susțină dorința și avântul spre sănătate.

Voi începe prezentarea informațiilor următoare cu un dicton dat de însuși părintele medicinii moderne Hippocrate, care afirma, simplu și înțelept, că „toate afecțiunile pornesc din intestine”.

Azi, după aproximativ 2500 de ani, știința și medicina modernă ajung și ele, încet și cu pași uneori prea mici, la aceeași concluzie deosebit de importantă pentru sănătatea umană.

Sănătatea începe din intestin

Intestinul subțire este la fel de important pentru organismul uman întocmai cum este rădăcina pentru sănătatea, dezvoltarea și longevitatea unui copac.

Prin intestinul subțire, omul își extrage apa și substanțele nutritive din alimente. Prin rădăcină, toate plantele își extrag apa și substanțele nutritive din pământ. Fără o rădăcină sănătoasă, nicio plantă nu poate prospera sau trăi. Această regulă este valabilă și pentru om.

Reziduurile metabolice rămase în intestine

Pe pereţii intestinelor subțire și în special cel gros se depun, în timp, diverse deşeuri de excreţie: resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacţie), bacterii parazite, resturi de medicamente şi alte substanţe toxice. Aceste reziduuri metobilice stau în colon ani de zile şi sunt un mediu propice pentru dezvoltarea mai multor afecțiuni, inclusiv a paraziţilor intestinali.

O persoană obişnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2,5 şi 11 kg de reziduuri metabolice.

O cantitate mare de reziduuri metabolice poate avea consecinţe dezastruoase pentru sănătatea organismului uman. Toxinele rezultate din activitatea bacteriilor parazite, excrementele şi resturi ale paraziţilor intestinali, trec prin pereţii intestinelor şi pătrund în organism, având ca rezultat diferite afecţiuni. Prin acest proces, însuși sistemul imunitar ajunge să fie grav afectat.

Toate afecțiunile precum durerile de stomac, crampele, balonările, constipaţia, dezvoltarea praziţilor intestinali, problemele digestive, sindromul intestinului iritabil, oboseala cronică, boli autoimune în general, alergiile, afecțiuni ale gâtului și ale nasului, prezența inflamației la nivelul organismului (oriunde ar exista aceasta), afecțiuni ale pielii (oriunde ar exista acestea), reacții adverse la produsele alimentare, scaune moi sau constipație, și nu în ultimul rând cancerul de colon și cancerul de pancreas – toate acestea pot fi cauzate de o sănătate precară a intestinelor, datorată acumulării de toxine și reziduuri la nivelul lor.

Durere de colon - aciditate
Durere de colon – aciditate

Experienţa unor medici arată că este dificil să tratezi o afecţiune cronică fără să acorzi importanţă detoxifierii. Dacă nu sunt eliminate toxinele din organism, nici cele mai performante metode nu oferă un efect durabil.

„Dieta perfectă nu va da rezultate mai bune decât cea mai proastă dietă, cât timp intestinul este blocat din cauza acumulărilor de materii reziduale nocive. O bună eliminare a materiilor nedigerate sau a altor reziduuri este la fel de importantă ca și digestia corectă și absorbția alimentelor.” (Dr. N. Walker).

Așadar, concluzia până la acest punct este că buna funcționare a intestinelor are drept consecință o bună funcționare a sistemului imunitar. Un intestin curat contribuie la o absorbție optimă a apei și a nutrienților, precum și la creșterea imunității. Printre efectele benefice ale sănătății intestinale se numără scăderea eficientă în greutate, o stare de bine și un aport substanțial de energie.

Tot mai mulți oameni, în ziua de azi, caută să își asigure o alimentație optimă și un stil de viață sănătos. Astfel termenul de detoxifiere a ajuns foarte popular dar, în pofida acestui fapt, adevărata lui însemnătate rămâne încă, în cea mai mare parte, o necunoscută.

În primul rând, datorită alimentelor cu un deficit tot mai mare de nutrienți și cu un surplus crescând de substanțe toxice din pesticide, îngrășăminte chimice, hormoni de creștere, etc. sau a poluării prezente în aer și mediu înconjurător în general, este foarte important ca detoxifierea să se facă periodic, la fiecare schimbare de sezon, la un interval de 6 luni, sau măcar o dată pe an.

O informație foarte utilă, care merită reținută, am regăsit-o în cartea “The PH Miracle” a doctorului Robert Young:

„Cele mai multe alimente din dieta noastră provoacă o îngroşare a mucusului fie deoarece conţin toxine, fie pentru că duc la apariţia de produşi toxici în urma digestiei”

Diferența dintre un strat de mucus sănătos și biofilm

Cavităţile organismului uman sunt acoperite cu un strat de mucus sănătos care protejează celulele epiteliale prezente în pereții intestinali. Dacă aceste celule sunt lăsate neprotejate, datorită unei breșe în mucoasa intestinală, ele pot fi iritate foarte ușor de alimentele care ajung la acest nivel.

Creșterea permeabilității mucoasei intestinale apare atunci când spațiile dintre celulele peretelui intestinal s-au largit din diverse motive și permit pătrunderea și recircularea toxinelor în organism.

Acestă afecțiune este recunoscută și de medicina clasică sub denumirea de sindromul intestinului permeabil, dar rămâne de cele mai multe ori nediagnosticată.

„Cine dorește să trăiască mai mult, trebuie să-și mențină curate intestinele și să le ferească de obstrucții” (Dr. Ho Hung)

Cand intestinul își pierde funcția de barieră pentru substanțele toxice, acestea ajung direct în fluxul sanguin și circulator, de aici sunt transportate la toate organele corpului, unde pot cauza leziuni la nivel celular.

Intestinul își pierde funcția de barieră din mai multe cauze:

 • Dieta bogată în zahăr rafinat;
 • Dieta bogată în lactate și proteină animală;
 • Alimentele procesate;
 • Îndulcitori artificiali, potențiatori de aromă;
 • Grăsimi hidrogenate;
 • Dieta săracă în fibre vegetale;
 • Utilizarea unor medicamente, în special antibiotice;
 • Infecții parazitare;
 • Disbioze intestinale;
 • Digestia defectuoasă;
 • Infecții cu candida;
 • Abuzul de alcool;
 • Abuzul de antiinflamatoare nonsteroidiene, cum sunt aspirina și ibuprofenul;
 • Ingestia de alimente alergizante;
 • Ingestia agenților chimici toxici;
 • Traumatismele;
 • Endotoxemia;

Bacteriile care cauzează apariția bolilor cronice tind să se atașeze de peretele intestinelor și să se protejeze împotriva atacurilor bacteriilor sănătoase și a sucurilor digestive. Pentru a se proteja, acestea formează un strat care devine în cele din urmă, un biofilm.

Biofilmul este constituit nu doar din bacterii nocive, ci și din alte substanțe ce se pot găsi în intestine, cum ar fi metalele grele și calciul, care fac biofilmul impermeabil. Aceasta este o proprietate pe care nu o au decât bacteriile nocive. În acest fel, biofilmul devine o fortăreață impenetrabilă, unde bacteriile nocive pot trăi și se pot înmulți necontrolat. Bacteriile sănătoase creează, de asemenea, un strat mucos, dar nu deteriorează și nu obstrucționează mucoasa intestinală.

Mai multe biofilme

Corpul uman are multe biofilme, nu doar la nivelul intestinelor. Există biofilme în sinusuri, plămâni, tractul urinar, canalul auditiv și gură. Cea mai cunoscută formă de biofilm din organism este placa dentară. Biofilmul nu este specific exclusiv corpului uman, ci se poate forma și în alte medii de viață. Un bun exemplu este o vază cu flori în care nu este schimbată apa, iar după un timp apare un strat gros de mucus atât pe vază cât și pe tulpinile florilor. Acolo unde există apă, se poate forma un biofilm.

Biofilmul intestinal văzut la microscop
Biofilmul intestinal văzut la microscop

Biofilm dăunător în colon

Bacteriile nocive formează un biofilm dens în intestine, mai ales în colon. În prezența biofilmului, stratul mucos sănătos se hidratează și începe să se infecteze. Din cauza infecției, peretele intestinal începe să se inflameze și orificiile care asigură absorbția de nutrienți, devin prea mari.

Dezvoltarea biofilmului cauzează sindromul intestinului iritabil, sindromul intestinului permeabil, hipersensibilitatea alimentară și alergiile. De aceea este foarte importantă eliminarea biofilmului dăunător din organism.

„În timpul procesului de vindecare, eliminarea reziduurilor este mai importantă decât nutriția, cu toate că o multitudine de nutrienți au un rol deosebit de important în neutralizarea toxinelor eliberate” (Dr. W. Hay).

Metode de curățare a intestinelor

Chiar dacă există mai multe produse sau metode de curățare a intestinelor prezente deja pe piața românească, până acum nu am întâlnit niciunul care să combine eficiența cu blândețea.

Majoritatea produselor pe care le-am încercat au ingrediente ce provoacă efect abraziv sau iritant și, prin urmare, pot cauza crampe și diaree. Pe lângă faptul că aceste produse pot conduce la efecte secundare neplăcute, nu s-a demonstat niciodată că sunt cu adevărat eficiente.

Dacă este vorba strict de eficiență, există într-adevăr metoda de curățare a colonului cu apă, denumită hidrocolonoterapia, dar aceasta asigură doar curățarea colonului, iar mulți nu agrează ideea unui obiect străin introdus în canalul anal.

Singura metodă găsită care combină eficiența cu blândețea și face posibilă într-o manieră sigură, rapidă și confortabilă, eliminarea biofilmului nesănătos chiar în confortul casei, într-un singur weekend, este cura cu produsul Vitamunda ColonHyperDetox.

Produsul conține plicuri care se amestecă cu apă și se beau sub formă de shake-uri. Au ingrediente și arome 100% naturale și înlocuiesc total mesele în zilele de cură. Pentru mine a fost ideal pentru că sunt un fan al vaniliei, iar plicul pentru masa principală are chiar gustul unui plăcut desert cu vanilie. Un alt avantaj al faptului că se consumă sub formă de shake-uri, este că în acest fel te determină să bei lichide suficiente pe parcursul zilelor de cură.

Biofilm eliminat din colon - detoxifiere Vitamunda
Biofilm eliminat din colon – detoxifiere Vitamunda

Printre componentele principale care conlucrează la eficiența și confortul folosirii acestui produs se numără:

 • Fibrele fermentate din scoarța palmierului de ulei, care au capacitatea de a penetra placa de toxine atașată de stratul mucos al colonului, permeabilizând-o și umezind-o din interior. În acest fel biofilmul plin de toxine se detașează și alunecă din corp fără nicio dificultate, într-o manieră blândă.
 • Bamele (Abelmoscus esculentus) umezesc stratul mucos al colonului astfel încât acesta, după îndepărtarea biofilmului cu toxine, să poată funcționa iar la parametrii optimi.
 • Substanțe nutritive necesare unei alimentații eficiente, care să acopere nevoia de hrană a corpului și să inducă o stare de bine și de confort pe toată perioada curei.

Pentru informații complete despre ce presupune o cură cu Vitamunda ColonHyperDetox, mod de administrare, compoziție, programul de detoxifiere și slăbit, puteți accesa site-ul www.hypernatura.com.

Eu, unul, îl recomand tuturor persoanelor care au avut sau au din problemele enumerate mai sus și care își doresc o detoxifiere profundă a intestinelor, fără efectele mai puțin plăcute la evacuare, întâlnite la alte produse de acest gen (și pe care le-am încercat anterior).

Vă doresc o viață mai bună, cu sănătate naturală și belșug din plin!

Silviu Stănculeț,

Redactor și Cofondator eRomâniata.ro

Articol publicat la data de 19 iunie 2018, de publicația online eRomaniata.ro

Informațiile prezentate servesc în scop educațional și informațional. Pentru sfaturi medicale vă recomandăm consultul medical de specialitate.

Dacă te abonezi la Newsletter-ul Hypernatura.com vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

Scrie un comentariu

Sună acum 0754045411
Close
Compară
Favorite 0
Open wishlist page Continue shopping