Coșul meu
0.00 lei
0754 045 411
Coșul meu
0.00 lei
Notiuni despre Biofilm
Diferența dintre mucoasa intestinală și biofilm

Tractul intestial uman este acoperit pe interior cu un strat de mucus sănătos. Această mucoasă intestinală protejează celulele epiteliale care se află în peretele colonului. Toate tipurile de alimente pot irita aceste celule epiteliale, dacă sunt lăsate neprotejate. Stratul de mucus care protejează celulele se numește glycocalyx. Acesta poate fi populat atât de bacterii nocive, cât și de bacterii sănătoase. Bacteriile care favorizează apariția bolilor cronice tind să se atașeze de peretele colonului și să se protejeze împotriva atacurilor bacteriilor sănătoase și a sucurilor digestive. Acestea formează un strat care devine, în cele din urmă, biofilm. Biofilmul este constituit nu doar din bacterii nocive, ci și din alte substanțe ce se pot găsi în colon, cum ar fi metalele grele și calciul, care fac biofilmul impermeabil. Aceasta este o proprietate pe care nu o au decât bacteriile patogene. În acest fel, biofilmul devine o fortăreață impenetrabilă, unde bacteriile nocive pot trăi și se pot înmulți necontrolat, provocând și întreținând boala în corp. Bacteriile sănătoase creează, de asemenea, un strat mucos, dar nu deteriorează și nu obstrucționează orificiile din glycocalyx.

Mai multe tipuri de biofilm

Biofilmele nu se găsesc doar la nivelul intestinelor. În corpul uman se găsesc multe altele. Există biofilme în sinusuri, plămâni, tractul urinar, canalul auditiv și gură. Cea mai cunoscută formă de biofilm din organism este placa dentară. De asemenea, biofilmul nu este specific exclusiv corpului uman ci se poate forma și în alte medii de viață. Un bun exemplu este o vază cu flori în care, dacă apa nu este schimbată la timp, se formează un strat gros de mucus atât pe vază cât și pe tulpinile florilor. Un alt exemplu des întâlnit de biofilm este stratul urât mirositor care se depune în interiorul țevilor de la chiuvetă. Aici se găsesc o multitudine de nutrienți proveniți din resturile alimentare, pe care bacteriile le folosesc ca sursă de hrană pentru a se putea înmulți. Ca regulă generală, oriunde există apă se poate forma un biofilm.

Biofilm dăunător în intestine

Bacteriile patogene pot forma un biofilm dens în intestine. În prezența biofilmului, stratul sănătos de mucus epitelial se deshidratează și începe să se infecteze. Din cauza infecției, peretele intestinal începe să se inflameze și orificiile care asigură absorbția de nutrienți devin prea mari. Prezența biofilmului este asociată cu sindromul intestinului iritabil, hipersensibilitatea alimentară și alergiile. Eliminarea biofilmului este crucială pentru redobândirea echilibrului intestinal.

Vitamunda ColonHyperDetox nu conține ingrediente ce intervin asupra mucoasei intestinale

Alte produse destinate curățării colonului, prezente pe piață, folosesc ingrediente care irită mucoasa intestinală sănătoasă și nu elimină biofilmului patogen. Vitamunda ColonHyperDetox nu conține ingrediente care să dizolve sau să înlăture mucusul epitelial. Ba din contră, este un produs care rehidratează și revitalizează peretele intestinal.

Eliminarea biofilmului fără afectarea mucoasei intestinale

Vitamunda ColonHyperDetox elimină biofilmul dăunător cu ușurință, fără să producă efecte abrazive, laxative sau iritante. Acest lucru se datorează faptului că acțiunea ColonHyperDetox se bazează pe fibra fermentată din scoarța arborelui Oil Palm (palmier de ulei). Această fibră pătrunde în structurile dense ale biofilmului, fără a deteriora peretele intestinal sau mucoasa intestinală sănătoasă care îl protejează. De îndată ce fibrele din scoarță de palmier pătrund în biofilm, ele practic deschid calea de acțiune pentru cel de-al doilea component principal, și anume pudra de bame. Bama (sau Okra) este o plantă ale cărei fructe comestibile au forma unor păstăi verzi cu semințe rotunde albe. Proprietatea unică a pudrei de bame este de a absorbi apa de până la 100 de ori greutatea ei. Astfel, de îndată ce fibrele fermentate împreună cu pudra de bame ajung în biofilm, el începe să se umfle cu apă, să devină greu și să se desprindă natural de pereții intestinali. Rezultatul acestui proces este că, de îndată ce a fost desprins, biofilmul va putea fi eliminat ușor de către corp, pe cale naturală, fără disconfort sau iritații.

După eliminarea biofilmului, mucoasa intestinală își va putea recăpăta sănătatea și echilibrul, deoarece biofilmul care o sufoca și deshidrata a fost desprins și evacuat complet din corp.

Pachete Detoxifiere și Slăbit
Sună acum 0754045411