Coșul meu
0.00 lei
Jurnalul de Hypersănătate
Celulele canceroase

Natura oferă omului ARMA care atacă și distruge DOAR celulele canceroase. Care este aceasta și unde o găsim?

– Cum s-a născut și dezvoltat conceptul de SALVESTROL, singurul citostatic naturist care identifică și atacă doar celulele tumorale prezente în organismul uman?
– Marea diferență dintre aceste citostatice naturale, numiți salvestroli, și toate celelalte tipuri de citostatice cunoscute este faptul că acești fitonutrienți sunt letali doar pentru celulele canceroase, fără producerea efectelor adverse de tip citotoxic.

 

Precum orice nouă invenție sau mare descoperire din istoria omenirii, și aceasta de față are un început, o poveste care merită să fie cunoscută de către toți oamenii porniți în căutarea sănătății.

Șansa a făcut ca trei minți geniale, fiecare foarte iscusită în domeniul ei, să se întâlnească și să aducă la lumină o mare taină a legăturii dintre om și natură, dintre celula umană și cea vegetală.

Iată de unde și cum a început totul…

Gerry Potter, unul dintre cei doi savanți responsabili de această descoperire, este profesor de chimie farmaceutică la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității De Montfort din Leicester, Marea Britanie. Aici el coordonează Grupul de Cercetare a Medicamentelor Anticanceroase, un grup care se ocupă cu descoperirea agenților tumorali selectivi pentru tratamentul cancerului.

Prof. Potter a avut prima sa întâlnire cu cancerul la vârsta de patru ani. Mătușa lui a murit de cancer, iar această experiență avea să-i marcheze profund viitoarea carieră.

În facultate a studiat chimia, iar una dintre lucrările sale de an terminal a avut ca subiect principal agenții anticancer. Apoi, la Universitatea din Manchester, a studiat enzimele citocromului P450. Și-a luat doctoratul în chimie farmaceutică la Institutul de Cercetare a Cancerului din University of London. În anul terminal al școlii doctorale, Prof. Potter a primit premiul SmithKleineBeecham Prize pentru studiul său „Chiralitatea în formularea și sinteza medicamentelor”.

După ce a obținut diploma de doctor, Dl. Potter a continuat să lucreze, în cadrul Institutului de Cercetare a Cancerului, la formularea și sinteza medicamentelor selective pentru cancerul de sân și prostată.

Un tratament anti-cancer inofensiv pentru țesutul sănătos

Această activitate de cercetare l-a propulsat spre Cambridge, unde a continuat să dezvolte agenți anticanceroși chirali (compuși care au componenta dreaptă diferită de cea stângă). Prof. Potter a primit recent cel de-al treilea Premiu al Royal Society of Chemistry pentru inovație industrială, pentru formularea și dezvoltarea medicamentului acetat Abiraterone. El este singurul savant căruia i s-a decernat acest premiu de mai multe ori (Schaefer, B. 2012).

Profesorul Potter este autorul a peste 60 de lucrări de cercetare. Aceste studii au contribuit la patentarea a 20 de agenți anticanceroși. O preocupare centrală în cercetarea sa este căutarea unor agenți anticanceroși selectivi și inofensivi pentru țesutul sănătos.

„Agenții anticancer convenționali sunt în general toxici, adică nu acționează în mod selectiv. Majoritatea lor sunt la fel de toxici pentru țesuturile sănătoase, întocmai cum sunt și pentru cele canceroase (de exemplu Taxol, Doxorubicin, 5-Fluorouracil) – arată Prof. Potter.  Anumiți agenți chemoterapeutici sunt atât de cancerigeni și mutageni încât pot induce unele forme de cancer secundar foarte agresive.”

Pornind de la această cercetare, Prof. Potter a continuat să caute agenți anticanceroși naturali care să fie selectivi, eficace și fără efecte secundare. Această etapă a cercetării a stat la baza conceptului de Salvestrol.

Celulele canceroase la microscop
Celulele canceroase la microscop

Enzima CYP1B1 – existentă în celulele canceroase, dar absentă în celulele sănătoase

Cea de-a doua minte genială care a contribuit la această descoperire majoră în tratarea cancerului este a profesorului Dan Burke – profesor emerit de metabolism farmaceutic, retras recent din funcția de decan al Facultății de Științe la Universitatea Sunderland. Astăzi el conduce departamentul de cercetare al companiei Nature’s Defence (UK) Ltd. din Syston, Leicester, Marea Britanie.

„Cancerul este cel mai mare eșec al medicinei secolului al XX-lea, iar tratamentele convenționale care sunt acum disponibile vor continua să fie și în viitor. Dar biologia moleculară, noul proiect al genomului uman, a revoluționat totul. Soluția sunt țintele – molecule care sunt prezente în celulele canceroase și absente în celulele normale. Odată ce ai o astfel de țintă sau marker tumoral poți să formulezi tratamentul” – Prof. Dan Burke.

Profesorul Burke și-a dedicat cariera studiului cancerului: cauzele, depistarea, prevenirea și tratamentul.

El a studiat biochimia la University of London, unde a terminat ca șef de promoție. Această poziție i-a câștigat un loc la școala doctorală a universității din Surrey, unde a studiat metabolismul medicamentelor.

Prof. Burke a predat la Facultatea de Medicină din cadrul Aberdeen University timp de aproape 20 de ani. Aici i s-a oferit postul de profesor și a devenit recunoscut ca expert în metabolismul, toxicitatea și interacțiunile medicamentelor și ale substanțelor chimice ajunse în mediul înconjurător.

Echipa sa de cercetare a descoperit că enzima CYP1B1 este intrinsecă celulelor canceroase, dar absentă în țesutul sănătos. Această descoperire a încurajat noi cercetări în depistarea cancerului, dezvoltarea unor medicamente noi, anticanceroase, în lumea întreagă.

Profesorul Burke este autorul a peste 200 de publicații care acoperă o carieră academică de peste 35 de ani. Activitatea de pionierat a Prof. Burke în ceea ce privește enzima CYP1B1 a constituit un punct de pornire al dezvoltării conceptului de Salvestrol.

Salvestrolii distrug celula canceroasa
Salvestrolii distrug celula canceroasa

Peste 50 de fitonutrienți din plante, reuniți sub denumirea de „salvestroli”

Prof. Potter a inventat termenul de salvestroli pentru această nouă clasă de fitonutrienți. Termenul de salvestrol este derivat din cuvântul latinesc Salvia (a salva). Analiza salvestrolilor arată că această clasă cuprinde azi peste 50 de fitonutrienți, iar cercetările continuă.

„Niciodată nu am crezut despre cancer că este o boală vindecabilă. Acum, după ce am făcut aceste descoperiri, cred că se poate vindeca” – Prof. Gerry Potter

Salvestrolii sunt o nouă clasă de fitonutrienți care au capacitatea de a opri creșterea tumorii și de a ucide celulele canceroase. O mare parte din eficiența salvestrolilor este dată de modul lor de acțiune selectivă.

Tumorile sunt un amestec de celule canceroase și celule sănătoase. Acest fapt este vizibil atunci când se examinează la microscop o mostră de țesut dintr-un organ canceros și se dorește diferențierea celulelor unele de altele. Atunci se observă că celulele colorate în negru sau maro (canceroase) alternează cu cele colorate violet (celule sănătoase).

Conceptul de Salvestrol definește un mecanism țintit cu maximă acuratețe

S-a descoperit că celulele tumorale dezvoltă o enzimă (CYP1B1), care nu se regăsește în celulele sănătoase. Această enzimă se activează în prezența salvestrolilor și îi transformă în substanțe toxice pentru celula canceroasă, determinând astfel apoptoza celulei tumorale (moartea celulară programată).
Enzima CYP1B1 devine ca un cal troian pentru celula canceroasă, distrugând-o chiar din interiorul ei de îndată ce interacționează cu salvestrolii, dacă aceștia sunt prezenți în corpul nostru în cantități suficiente.

Prin urmare, marea diferență dintre aceste citostatice naturale, numiți salvestroli, și toate celelalte tipuri de citostatice cunoscute este faptul că acești fitonutrienți sunt letali doar pentru celulele canceroase, fără producerea efectelor adverse de tip citotoxic.

Salvestrolii, tratament naturist anti-cancer
Salvestrolii, tratament naturist anti-cancer

Unde se găsesc acești salvestroli?

Conceptul Salvestrol subliniază beneficiile pe care le aduce o dietă abundentă în fructe și legume organice. Acest tip de dietă, se pare, explică rata scăzută de cancer la acele populații care încă mai consumă fructe și legume crescute prin metode tradiționale.

Celulele canceroase se dezvoltă tot timpul în organism, numai că, într-o astfel de dietă, salvestrolii pot contracara acest fenomen și pot preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.

Din păcate în lumea civilizată situația este diferită. Cazurile de cancer sunt în creștere, iar salvestrolul ajunge foarte rar în farfuriile noastre. Nici măcar persoanele care au trecut la alimentația organică nu reușesc să își acopere necesarul zilnic cu salvestrol. Mai ales dacă legumele și fructele au fost „îmbunătățite” genetic sau „ajutate” să crească prin metode artificiale.

Pe lângă aceasta, informațiile despre salvestroli nu sunt răspândite în rândul populației, iar oamenii nu știu că pot apela, preventiv sau curativ, la acești fitonutrienți cu rol de citostatice naturale.

Lumea civilizată se confruntă cu o diversitate de tipuri de cancer. În același timp, este expusă la o multitudine de factori de risc, prin stilul de viață, activitatea de la locul de muncă, diferiți factori zilnici care hrănesc boala până la proporții epidemice.

„Este nevoie de o schimbare dramatică în relația noastră cu hrana, în felul în care o cultivăm și în percepția noastră despre hrană” – spune Anthony Daniels, cel de-al treilea cercetător care face parte din echipa celor care au inventat tratamentul cancerului pe bază de salvestroli.

Salvestrolii citostatice naturale
Salvestrolii citostatice naturale

Există posibilitatea de a-i extrage din plante?

Anthony Daniels este un inginer de o autoritate recunoscută în industria plantelor medicinale pentru tehnicile sale revoluționare și dezvoltarea de produse noi.

Anthony a creat o tehnologie botanică ecologică unică pentru conversia reziduurilor uleioase într-o biomasă inofensivă pentru mediu. De asemenea, a dezvoltat o tehnologie botanică unică de înlocuire a chimicalelor folosite în cultivarea bananelor cu extracte botanice la fel de eficiente, dar mult mai sănătoase.

Ca fondator și director al firmei The Herbal Apothecary, a dezvoltat o serie de contracte internaționale cu industria alimentară, comunitatea fitoterapeuțiilor și cu producătorii de alimente organice.

Discutând despre dispariția salvestrolului din hrană, Prof. Potter și Anthony Daniels au căzut de acord că este necesar un supliment alimentar cu salvestrol. Astfel, împreună, au decis să pună bazele companiei Nature’s Defence (UK) Ltd., fondată în ianuarie 2004, cu un set de clauze care prevedeau redirecționarea profiturilor către cercetarea continuă a salvestrolilor.

Cercetările acestor trei profesori au arătat că salvestrolii sunt produși de către plante, ca răspuns la factorii agresivi (cum ar fi ciuperci, virusuri, bacterii, lumina UV, insecte) și prin urmare, se regăsesc în locurile susceptibile de a fi agresate. Salvestrolii sunt prezenți pe suprafețele rădăcinilor multor plante, deoarece rădăcinile sunt mereu amenințate de mulți factori. În fructele mature, salvestrolii se regăsesc preponderent în coajă.

Prin formula Salvestrol®, special concepută de către acești trei profesori cercetători – Gerry Potter, Dan Burke și Anthony Daniels – aportul de salvestroli este descris în “număr total puncte de Salvestroli”. Această cuantificare este mai corectă decât cea exprimată în miligrame de ingrediente active. Punctele de Salvestrol au fost gândite ca un sistem de măsurare și standardizare pentru administrarea unui amestec de salvestroli cu potențe diferite.

Tipuri de cancer tratate cu Salvestrol - studii de caz
Tipuri de cancer tratate cu Salvestrol – studii de caz

Studii de caz

În intervalul de timp care a urmat acestei descoperiri, echipa de cercetare a avut posibilitatea de a urmări evoluția unor pacienți care erau tratați cu salvestrol.

În anul 2007, cinci persoane și-au dat acordul pentru participarea într-un program de tratament și monitorizare. În cazul lor, cancerul era reprezentat de: carcinom cu celule scuamoase în stadiul 2-3 la plămân; melanom în stadiul 4; cancer de prostată; cancer de sân agresiv în stadiul 3 și un cancer de vezică urinară. Toți cei cinci pacienți implicați în studiu s-au vindecat complet de cancer (Schaefer B., 2007).

În 2010, alți șase pacienți au fost de acord să participe la studii de caz. Diagnosticul lor a fost stabilit după cum urmează: cancer de sân în stadiul 3; cancer la ficat în stadiul 2; cancer de colon; cancer recurent de prostată; alt cancer de prostată cu un scor Gleason 6 (3+3) și un limfom Hodgkin în stadiul 3B. Din nou, cei șase s-au vindecat complet de cancer (Schaefer B., 2010).

Monitorizarea pacienților care au participat la studiile de caz a evidențiat faptul că cele mai bune rezultate au apărut atunci când pacienții și-au schimbat dieta și stilul de viață odată cu folosirea salvestrolului. Se pare că o dietă mai echilibrată, cu un aport mai mare de fructe și legume organice, precum și puțină mișcare, contribuie foarte mult la capacitatea de a beneficia de calitățile salvestrolului.

Articol publicat la data de 30 iulie 2018, de publicația online eRomaniata.ro

Citiți și

STUDII DE CAZ – pacienți bolnavi de cancer, în diverse stadii, care au urmat tratamentul cu salvestroli

Informațiile prezentate servesc în scop educațional și informațional. Pentru sfaturi medicale vă recomandăm consultul medical de specialitate.

Dacă te abonezi la Newsletter-ul Hypernatura.com vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

3 comentarii la “Natura oferă omului ARMA care atacă și distruge DOAR celulele canceroase. Care este aceasta și unde o găsim?

 1. Bună ziua. – Cat costa?
  – Pentru ce tipuri de cancer?
  – Au contraindicatii?

  1. Bună ziua!

   Există două tipuri de suplimente cu Salvestroli. Salvestrol Shield (350 puncte) este destinat prevenției și Salvestrol Platinum (2000 puncte) este destinat fazei curative a cancerului, în orice stadiu evolutiv, cu sau fără metastaze. Salvestrolii produc efectul citostatic prin interacțiunea cu enzima CYP1B1 prezentă doar în celulele canceroase din orice tip de cancer, din acest motiv suplimentarea cu salvestroli este recomandată indiferent de tipul de cancer diagnosticat. Fiind fitonutrienți naturali, nu există contraindicații. Singurele recomandări sunt evitarea asocierii suplimentării de Salvestroli alături de suplimente ce conțin ginseng, ginkgo biloba, vitamina B17, sunătoare, canabis, doze mari de resveratrol sau suc de grapefruit, deoarece ele pot inhiba activitatea enzimei CYP1B1. Prețurile pentru cele două tipuri de Salvestrol sunt disponibile în magazinul nostru online: https://www.hypernatura.com/magazin-produse-naturiste/

   Pentru orice alte întrebări sau nelămuri, ne puteți contacta prin e-mail: contact@hypernatura.com, telefon: 0754045411, sau facebook: #hypernatura.

   Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate!

   Cu drag,
   Echipa Hypernatura.com

Scrie un comentariu

Call Now ButtonSună acum 0754045411
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare