Coșul meu
0.00 lei
Jurnalul de Hypersănătate
Boala care i-a cauzat moartea lui Elvis Presley. Medicul lui face dezvăluiri incredibile!

Boala care i-a cauzat moartea lui Elvis Presley. Medicul lui face dezvăluiri incredibile!

S-a raportat în toată lumea că Elvis Presley a murit în 1977 din cauza unei aritmii cardiace, bătăi neregulate ale inimii, rezultată cel mai probabil din dependența de droguri, obezitate și o inimă slăbită. Iată că George „Nick” Nichopoulos, prietenul și medicul legendei muzicale, a decis să pună stiloul pe hârtie ca să-și dezvăluie pentru prima dată convingerea că regele Rock and Roll-ului a fost ucis de fapt de o afecțiune cronică netratată la timp.

„După ce a murit, nu eram siguri care a fost cauza exactă a morții, astfel că am continuat să facem cercetări. Ne-am dorit să aflăm povestea adevărată și totul a început să capete sens pe măsură ce înaintam cu cercetările„, a declarat doctorul Memphis, un apropiat al dr. George „Nick” Nichopoulos.

Dr. Nick a fost alături de Presley în ultimii doisprezece ani ai vieții sale și a încercat să-l resusciteze în ziua în care a murit. Recent, a lansat cartea „Regele și doctorul Nick” despre timpul petrecut cu Elvis și despre teoria sa privitoare la moartea care a șocat America.

Dovezi incontestabile

„Nu ne-am dat seama până la autopsie că afecțiunea era așa de avansată – am încercat din greu să îl tratăm, dar nu am realizat ce efecte devastatoare a produs”, explică doctorul despre starea lui Elvis. „Noi am presupus că starea lui de constipație era doar un efect secundar al medicamentelor pe care le lua pentru durerile artritice și pentru insomnie„.

Potrivit dr. Nick, autopsia a revelat detalii absolut uluitoare:

Colonul lui Presley măsura 12 până la 15 centimetri în diametru (lățimea normală este de 5 până la 7 centimetri) și în loc de lungimea firească de 1.2 până la 1.5 metri, colonul său măsura aproximativ 2.7 metri în lungime.

„Constipația l-a deranjat destul de mult. Elvis spera că va trece de la sine și nu avea de gând să facă prea mare vâlvă pe acest subiect […] se gândea în același timp să nu se facă de rușine„, a afirmat Nichopoulos. „În anii ’60 și ’70, constipația nu era un subiect de discuție. Nu prea auzeai de oameni care se plâng că au astfel de probleme. Era ceva considerat rușinos.”

Elvis constipatie

În 1975, tratamentul principal folosit pentru acest tip de problemă implica înlăturarea unei părți din colon, procedură cunoscută sub numele de colostomie. Dr. Nick a propus această variantă și a discutat cu un chirurg de la Universitatea din Memphis. Cu toate acestea, Elvis nu a fost de acord cu această opțiune.

În 1976, Presley devenise supraponderal, suferea de glaucom și a fost diagnosticat cu sindromul colonului iritabil, probabil cauzat de abuzul de droguri.

Sindromul colonului iritabil – un adevărat risc pentru sănătate

Indiferent dacă este sau nu cauzat de consumul repetat de droguri, sindromul colonului iritabil a devenit, în prezent, una dintre cele mai comune tulburări gastrointestinale funcționale, rata de afectare la nivel mondial fiind cuprinsă între 5% și 15%.

Studii statistice arată că peste 40 de milioane de oameni sunt afectați la nivel mondial și prezintă simptomatologie variabilă, de la moderată la severă. Cel mai frecvent întâlnite simptome includ: durerile abdominale, senzația de balonare, diaree și/sau constipație.

Un studiu recent, realizat în România, folosind criteriile Roma III, a arătat că 2 din 10 pacienți sunt afectați de această tulburare funcțională.

Din păcate numărul real al pacienților poate fi chiar mai mare din cauza faptului că această afecțiune este de multe ori subdiagnosticată.

„Se întâmpla uneori să aibă accidente jenante în timpul concertului. Era nevoit să părăsească scena pentru a-și schimba hainele, tocmai din cauza modului în care încercam să-i tratăm constipatia”, a spus Nichopoulos. Așadar, dacă ar fi făcut colostomia atunci, probabil azi încă mai era în viață.”

Elvis intestin iritabil

Nichopoulos este de părere că luarea în greutate al lui Presley, în anii dinaintea morții sale, nu a fost rezultatul unei diete prea bogate sau a consumului de alimente nesănătoase, așa cum s-a presupus inițial. Doctorul dezvăluie că aspectul umflat al lui Elvis s-a datorat constipației sale severe.

Simptome care semnalează prezența sindromului de colon iritabil

Din păcate nu există teste sau analize clare prin care medicul să poată pune diagnosticul de sindrom al colonului iritabil. Gastroenterologul poate face analize care să elimine alte afecțiuni și să analizeze starea și simptomele acuzate de pacient urmărind Criteriile Roma. De regulă, sindromul colonului iritabil este însoțit de următoarele simptome:

 • Alternanța episoadelor de diaree și constipație;
 • Durerea abdominală care dispare prin defecație;
 • Senzația de balonare, gaze;
 • Senzația de defecație incompletă;
 • Nevoie imperioasă, urgentă de defecație;
 • Greață, oboseală;

Cauzele sindromului de colon iritabil

Cauzele acestei activități anormale n-au fost încă stabilite, însă factori precum alimentația, toxinele blocate la nivel intestinal, stresul, sedentarismul și dereglarile hormonale pot agrava simptomele afecțiunii.

1. Alimentația

Implicarea anumitor alimente în sindromul colonului iritabil este încă intens studiată, însă unele dintre ele au fost deja asociate cu agravarea afecțiunii. Alimente precum ciocolata cu un conținut crescut de zahăr, dulciuri ultra-procesate, grăsimi hidrogenate, fasole, varză, conopidă, broccoli, lapte, bauturi carbogazoase, produse bogate în gluten (pâine, produse de panificație), pot duce la apariția și agravarea simptomelor sindromului de colon iritabil. O analiză minuțioasă a dietei zilnice și identificarea alimentelor care provoacă o sensibilitate la nivelul colonului, poate fi un pas important spre înlăturarea cauzelor ce întrețin această problemă.

2. Toxinele intesinale

O persoană obişnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2,5 şi 11 kg de reziduuri metabolice. Alimentația modernă determină, în timp, infestarea pereților intestinali cu deșeuri toxice: multiple resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacţie), bacterii parazite, resturi de medicamente şi alte substanţe toxice. Un program de detoxifiere precum ColonHyperDetox curăță profund mediul intestinal, declanșând eliminarea completă a deșeurilor rămase lipite de pereții intestinali de-a lungul vieții, în special la persoanele cu predispoziție la constipație.

3. Sedentarismul

Buna funcționare a tractului digestiv este strâns legată de exercițiile fizice. De regulă, persoanele care nu fac mișcare sau cele care suferă de obezitate sunt mai predispuse către dezvoltarea acestei afecțiuni.

4. Stresul

Aparatul digestiv dispune de propriul sistem nervos, numit sistemul nervos enteric. Multe dintre persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil au observat că simptomele se accentuează în perioadele de stres intens, spre finalul unei săptămâni încărcate sau odată cu schimbarea locului de muncă. Specialiștii subliniază faptul că stresul și anxietatea pot face organismul mai sensibil la simptomele sindromului de colon iritabil.

5. Fluctuațiile hormonale

În cazul femeilor, sindromul colonului iritabil se acutizează în special înainte de menstruație. În partea a doua a ciclului menstrual, nivelul estrogenului este mai scăzut în timp ce progesteronul este relativ mare. Progesteronul este un hormon cunoscut și pentru capacitatea de reducere a motilității intestinale. Din această cauză balonarea, constipatia și crampele abdominale se intensifică la multe femei aflate în perioada premenstruală.

6. Abuzul de substanțe medicamentoase

Antibioticele și antiacidele se numără printre medicamentele care afectează flora intestinală. Utilizarea laxativelor pentru perioade îndelungate slăbește mușchii peretelui intestinal, reducandu-le capacitatea de funcționare. Astfel, intestinul își reduce activitatea pentru că munca sa este efectuată de laxative.

Reziduurile din colon

Când se adună cantități mari de toxine și deșeuri la nivel intestinal, acestea dereglează întregul metabolism, provoacă luarea în greutate și pot chiar determina declanșarea unui număr mare de afecțiuni cronice deosebit de grave.

„De obicei, materiile fecale rezultate din alimentație sunt eliminate din corp în aproximativ 2 – 3 zile. La autopsie am găsit materii fecale vechi de 4 sau 5 luni, blocate în colon datorită motilității slabe a intestinului”, a explicat Dr. Nick.

Megacolon văzut la radiografie
Colon mărit în dimensiuni (Megacolon) văzut la radiografie

„Paralizia intestinului este ereditară și o poți transmite copiilor tăi”, a continuat el. „Elvis, fie s-a născut cu o astfel de afecțiune precum boala Hershberger, fie a luat contact cu anumite virusuri care i-au provocat paralizia nervilor din colon. În unele zone, nervii nu își mai îndeplineau corespunzător funcțiile, sau este chiar posibil să nu mai fi funcționat deloc, deoarece colonul lui nu mai împingea reziduurile, ci doar le acumula.”

Constipația te poate costa viața

În 2017, a fost documentat un caz asemănător, al unui tânăr de 22 de ani care se pare că a avut tendință de constipare încă de la naștere. Medicii au fost nevoiți să înlăture o bucată din colon de 76.2 cm, ce cântărea 13 kg de materii fecale.

Operație Megacolon
Secține din colon, înlăturată prin intervenție chirurgicală. Aceasta conținea 13 kg de materii fecale.

Doctorii care l-au operat au relatat că abdomenul pacientului era asemănător cu al unei femei însărcinate în luna a 9 -a și sfătuiesc toți părinții să nu își neglijeze copiii atunci când suferă de constipație perioade lungi de timp.

Deșeurile care se acumulează în colon sunt o realitate, în special datorită alimentației moderne pesticizate, cu amelioratori, afânători, conservanți, arome, metale grele și alte substanțe chimice dăunătoare corpului nostru. Ele ne pot compromite sistemul imunitar și întreaga stare de sănătate. Am văzut cu ochii noștri ceea ce rezultă în urma unei cure de detoxifiere completă a colonului. Puteți vedea și dvs. câteva din cele rezultate aici: https://www.hypernatura.com/galerie-biofilm-intestinal/ (n.r.)

Viața este un dar! Prețuiește și fructifică fiecare clipă!

Doctorul Nichopoulos mărturisește că în pofida încercărilor și necazurilor trăite de Elvis pe plan personal și profesional, își va aminti mereu de acea persoană deosebit de captivantă și plină de compasine, care a reușit să rămână vie în inimile americanilor și a multor alți oameni din întreaga lume.

Elvis era un om foarte amabil și foarte generos. Efectiv a fost unic în felul lui. Principalul lucru care îl bucura în viață era să-și facă spectacolele. El se schimba de la o persoană la alta de îndată ce intra pe scenă. Se metamorfoza – parcă apăsa pe un buton și dintr-o dată devenea o jucărie dansantă.”

Iată că indiferent de om, de profesie, de darurile pe care le are fiecare, este nevoie de grijă față de sufletul nostru, de mintea noastră și de corpul nostru. Dacă această triadă rămâne în echilibru, vom putea exprima în exterior cât mai multe comori ce se regăsesc în interiorul nostru, ca ființe cu aptitudini unice și pline de frumusețe.

Autor: Silviu Stănculeț, redactor Hypernatura.com și terapeut Bowen

Surse bibliografice: AllThatsInteresting.com, Hindustantimes.com, MedicHub.ro, FoxNews.com, Hypernatura.com

Citește și: PSORIAZIS, VITILIGO, BOLI DE PIELE, BOLILE AUTOIMUNE, TOATE POT AVEA ACEEAȘI CAUZĂ, DAR ȘI ACEEAȘI SOLUȚIE

Informațiile prezentate servesc în scop educațional și informațional. Pentru sfaturi medicale vă recomandăm consultul medical de specialitate.

Dacă te abonezi la Newsletter-ul Hypernatura.com vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

 

 

Scrie un comentariu

Call Now ButtonSună acum 0754045411
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Adaugă în coș
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compară
Favorite 0
Open wishlist page Continue shopping