Coșul meu
0.00 lei
0754 045 411
Coșul meu
0.00 lei
Jurnalul de Hypersănătate

Autism. Interviu cu tatăl lui Andrei: „Am plâns atât cât cred ca am putea forma o fântână, o fântână a durerii, dar este o etapă a durerii de părinte pentru copil”

Pentru că ne-ați relatat despre rezultatele importante pe care le-ați observat în urma administrării asociate a micoterapicului Dr. GB împreună cu fitoterapicul Voluntastrols, ne-am dorit să creăm acest interviu în speranța că informațiile aduse aici vor putea reprezenta un real suport și altor părinți/familii care se află în situații asemănătoare.

Jurnalul de Hypersănătate (JH): Care au fost principalele semne care v-au determinat să ajungeți la un prim consult de specialitate alături de copilul dumneavoastră?

O să mă semnez cu „Tata lui Andrei” și sperăm ca rezultatele noastre pozitive să fie o soluție și o speranță pentru parinții aflați în căutarea unor tratamente alternative.

După un debut al vieții copilașului firesc, în jurul vârstei de 2 ani jumătate au apărut semne manifestate prin: pierderea interesului pentru joc, pierderea cuvintelor achizitionate, contact vizual din ce în ce mai slab, sensibilitate exagerată, dureri de cap, stimulari diverse, etc..

(JH): Ce a însemnat diagnosticul pentru dumneavoastră, ca părinți, și ce pași v-a determinat să urmați în continuare?

(TA): Diagnosticul de Tulburări de Spectru Autist a însemnat o bulversare maximă a noastră, am simțit că ne fuge pământul de sub picioare și că nu mai avem niciun fel de control, am început să întrebăm ce reprezintă și dacă se poate trata.

Au urmat vizite la doctori, psihiatru, psihologi și o lungă perioadă de acceptare a stării micuțului.

Am plâns atât cât cred ca am putea forma o fântână, o fântână a durerii, dar este o etapă a durerii de părinte pentru copil.

Am dat de oameni reci, fără empatie și tot orizontul se arăta gri spre negru.

Sigur că sunt și excepții, Slăvă Lui Dumnezeu, și am dat și de oameni care au ajutat, și pentru asta suntem recunoscători. Ei au fost echilibrul nostru la momentul potrivit.

Au urmat sacrificii enorme, terapii, mulți bani investiți în ce ne indicau unii și alții. Filtram puțin și am încercat aproape orice, este o poveste lungă.

Cu timpul am început să restrângem mult aria de tratamente, de terapii și am avut din ce în ce mai mult apetit pentru lucruri noi, inovative. Administram „medicamente altfel” și terapii inovative, dar pe care le-am studiat foarte bine în străinătate, acolo unde se practică cu succes (am scos și am tradus studii, dovezi certe care arată modificari pozitive ale stării copilului).

(JH): Ați căutat informații în mediul online despre acest diagnostic? Ați considerat că sunt suficiente informațiile disponibile din psihiatrie și psihologie, astfel încât să reprezinte un sprijin solid în parcursul terapeutic și familial?

(TA): Am căutat informații peste tot: online, familii intâlnite la diferite terapii practicate, doctori, psihologi, psihiatri, preoți. Informațiile de la psihiatri și psihologi au fost generalități, teste generale, oameni picior peste picior în birouri drăguțe, care nu au transmis altceva decât că „este de rău” și trebuie administrate medicamente sintetice și terapii cât se poate de multe.

Sigur că nu au fost suficiente informațiile, noi așteptam soluții, speranțe, încurajări.

Orice vizită în toate aceste locuri noi a fost o sursă de stres pentru copil, asta am înțeles cu siguranță, că stresul trebuie evitat cât se poate. Stresul este inamicul care bulversează tot corpul, pune la pământ sistemul imunitar și face creierul nostru să intre în alertă.

(JH): A urmat terapii precum terapia comportamentală, terapia logopedică, terapia prin joc? Care au fost beneficiile acestora și în cât timp s-au făcut vizibile rezultatele?

(TA): Da, am incercat totul și dozat exagerat și dozat puțin. Beneficiile apar atunci când lucrează cu copilașii noștri persoane experimentate. Din pacate la început lucrează acestea, după care munca este continuata de practicanți, de persoane care sunt la început de drum, moment în care copilul ori stagneaza, ori mai rău regreseaza prin stresul acumulat.

(JH): Cum ați ajuns la concluzia că și nutriția poate avea un rol foarte important în abordarea unei astfel de condiții?

(TA): Avem o cultură a alimentației sănătoase, știm ce să mâncăm, dar din păcate ne-am lovit de refuzul micuțului pentru multe alimente. Am căutat o combinație care să îmbine gustul plăcut cu alimente de calitate nutritivă.

Aici a jucat un rol important medicul de familie, care este și prietenul nostru și care încă din primii ani a recomandat lapte de calitate și a oferit soluții. Tot el ne-a învățat că etichetele produselor cumpărate trebuie citite cu atenție, că ele nu sunt doar de design. El a fixat câteva denumiri de substanțe ce nu trebuie să apară în alimentația noastră si a micuțului.

Am avut și momente când am cedat și am lăsat la liber plăcerile alimentare, dar cu măsură.

Ultimele studii arată că tulburările din spectru autist și nu numai, vin din intestin și astfel ne dăm seama ce importanță capătă alimentația.

(JH): Ce schimbări alimentare și ale stilului de viață ați făcut pentru copilul dumneavoastră și ce anume v-a inspirat și convins să le faceți?

(TA): Am învățat încet, încet că poftele trebuie satisfăcute și am găsit multe soluții. Cum să nu dai copilului dulce? El adora asta! Ca exemplu, am dat un varf de lingură de miere de albine în loc de ciocolata, etc..

Schimbări au fost pe toate planurile. Locuința este adaptată la nevoile și necesitățile copilului, de la baie până la balcon. Copiii speciali, și nu numai, au nevoie de o locuință care să le ofere un mediu prietenos, acolo unde să se simtă comfortabil, adaptat la nevoile fiecăruia.

Am „pierdut” mulți prieteni și prietenii pentru că nu suntem comozi pentru mulți. Copilul are un „altfel” de comportament față de un copil tipic. Până la urmă nu a fost o „pierdere”, a fost o selecție și oricum timpul pe care îl avem disponibil s-a redus mult.

Este o solicitare enormă, toți părinții cu copii speciali suntem eroi, vorba mamei mele: „creșteam 7 copii cu solicitarea pentru copilul ăsta!”.

(JH): Ce nutrienți i-ați asigurat prin suplimente alimentare în dieta zilnică și de ce?

(TA): Chiar dacă analizele prin recoltarea de sânge este traumatizantă pentru copil, sunt importante pentru a ști care sunt carențele de vitamine.

Am facut rar analize, încercând să prevenim carențele prin suplimente nutritive.

Am încercat, pe cât posibil, să gasim variante de vitamine aflate în suplimente nutritive și sa le administram prin rotație. Astfel am procedat și cu suplimente care conțineau antioxidanți.

(JH): Ați observat îmbunătățiri după schimbările alimentare și suplimentare cu nutrienți? Care ar fi principalele îmbunătățiri pe care le-ați observat?

(TA): Am constatat atunci cand am făcut micuțului analize, că nu sunt carente semnificative, ceea ce ne-a făcut să credem că rețeta noastră a fost corectă.

(JH): Ce v-a determinat să alegeți siropul micoterapic Dr. GB și produsul fitoterapic Voluntastrols?

(TA): Așa cum am relatat anterior, am ajuns la concluzia că intestinul joacă în corp un rol foarte important, și descoperirea Dr. GB a fost exact ceea ce cautam. Întărirea mucoaselor și o bună relație intestin – creier, plus alte multe beneficii ne-a convins sa încercăm. Avem un an și 3 luni de cand administrăm fără întrerupere. Am cerut și o parare la producatori, dacă se impune o pauză, iar raspunsul a fost că se poate continua administrarea fără pauză, susținându-se astfel efectul terapeutic.

În urma experienței noastre și a ceea ce am studiat ca informație, am ajuns la concluzia că declanșarea inflamației la nivelul creierului, ne aduce copilul în agitație și în tulburare.

Cand am descoperit Voluntastrols și am văzut că reduce inflamația cerebrală și este un neuroprotector a fost ca o revelație.

Am început să testam pe noi, adulții, și imediat după aceea am inceput la copil, cu o mica parte de doză să vedem cum reacționează.

Am ajuns la o doză administrată doar dimineața și am așteptat să vedem ce se întâmplă.

(JH): Ce îmbunătățiri ați sesizat de la începerea administrării și în cât timp au devenit evidente îmbunătățirile?

(TA): În cazul Dr. GB, după 3 sau 4 luni de la administrare: înțelegerea și comportamentul s-au îmbunătățit semnificativ. Am văzut un copil care a adus obiecte la cerere și care avea un contact vizual mai bun. Somnul micuțului a crescut în durată și calitate. Dacă până la administrarea Dr GB și a Voluntastrols copilul dormea 7-8 ore de somn, dupa 3-4 luni de administrare copilul a început să doarmă 10-11 ore.

A avut la unghiile de la maini, la micuț, o micoză pe care am încercat în trecut să o tratăm cu soluții clasice. Surpriza a fost că dupa 4 luni de administrare de Dr GB micoza a disparut fără să mai apară.

În cazul Voluntastrols la adulți beneficiile au fost imediate. În primele zile, ceața mentală a dispărut și concentrarea și rezistența la solicitari au devenit mai bune. Odihna a fost mult îmbunătățită noaptea. La copil, după 2-3 săptămâni de administrare am observat că stările de agitație s-au redus și semnele de tulburare s-au redus semnificativ, ceea ce ne-a facut sa credem ca inflamația s-a redus mult.

(JH): Dacă ați avea posibilitatea să vorbiți cu părinții care se găsesc în situații similare, la început de drum sau nu, ce sfaturi mai importante v-ați dori să le împărtășiți din experianța acumulată?

Cred cu tarie că cel mai bun doctor, psiholog, psihiatru etc., este parintele micuțului. El cunoaște cel mai bine copilașul, el șterge lacrima atungi când izvorăște, el râde și se bucură alături de micuț când sunt momente fericite.

Puterea stă în DRAGOSTE ȘI IUBIRE. Înainte de orice terapie, medicament, doctori, este dragostea, iubire, afecțiune, care este gratis și este darul lui Dumnezeu pentru noi.

Cu asta a început viața micuțului, cu îmbrățișarea și sărutul mamei, cu asta se alină supărarea și durerea, aceasta ne ridică în cele mai grele momente.

NU vă învinovățiți pentru această situație, este voia lui Dumnezeu să aveți o astfel de cruce care vă va mânutui.

Am întâlnit părinți de copii mai mari care au renunțat la orice fel de terapie și medicament și care au oferit necondiționat iubire și dragoste copilului.

Sigur că în lupta noastră trebuie să ne folosim și de ceea ce știința și natura ne oferă. Noi am luat foarte în serios partea de intestin a copilului și aici Dr. GB este o opțiune minunată. Partea de administrare de probiotice și prebiotice este foarte importantă atât pentru copiii tipici, cât și atipici, încă din primii ani de viață. Se poate alterna, nu folosiți doar un produs la nesfârșit.

Nu uitați că ceea ce provoacă tulburări și reacții ale spectrului autist este inflamația cerebrală și aici Voluntastrols a fost soluția noastră.

Alimentația este un lucru esențial. Nu uitați că „suntem ceea ce mâncăm”.

Aici aș avea o singură direcție fără sa mă leg de gusturile alimentare ale fiecăruia. Citește etichetele și învață să descifrezi ce nu trebuie mâncat. Încearcă să mănânci cât mai puțin procesat, produs în formă naturală, legume și fructe proaspete, de sezon, verde din belsug.

O imunitate bună ne face puternici în fața provocărilor zilelor noastre.

Antioxidanții și suplimentele care scot metelele grele din organism sunt esențiale.

Vorbiți cu părinți care au copii mai mari ca al dumneavoastră. De la ei o să aveți ce învăța, ei sunt cu un pas înaintea voastră. O să dați de învingători, de împăcați cu situația și de învinși. Voi lăsați în inima voastră să pătrundă doar cei cu speranță și nadejde ca va fi bine.

Nu uitați că orice tensiune, orice neliniște este preluată imediat de copil, care este fără apărare.

Traim într-o „mare” de unde electromagnetice care bulversează tot organismul: telefon, wi-fi, etc… Nu putem fugi de ele, dar sunt metode de protecție și de diminuare a lor, căutați aceste metode.

Aveți acum ocazia să vedeți harta creierului micuțului și a dumneavoasră, sa vedeți exact zonele afectate. Creierele copilașilor noștri au zone întrerupte, scurt-circuitate, unde informația circulă greu sau deloc. Din această cauză copiii au aceste neputințe. Acum sunt metode prin care se creează legături neuronale noi sau se refac cele afectate. Căutați și acționați.

Indiferent de ceeea ce zic doctorii cu nume mare, sau orice alt om ce iți iese în cale, nu uitați că dumneavoastră știți ce e mai bine pentru copil, filtrați informația și actionați.

Tata lui Andrei

Informațiile prezentate servesc în scop educațional și informațional. Pentru sfaturi medicale vă recomandăm consultul medical de specialitate.

Dacă te abonezi la Newsletter-ul Hypernatura.com vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

Scrie un comentariu

Sună acum 0754045411