Coșul meu
0.00 lei
Jurnalul de Hypersănătate
5 îndulcitori artificiali și potențiatori de aromă care cresc riscul de cancer

5 îndulcitori artificiali și potențiatori de aromă care cresc riscul de cancer

Din cauza dragostei societății noastre pentru zahăr, oamenii de știință și producătorii s-au îndeletnicit cu producerea de îndulcitori artificiali sintetici. Îndulcitorii artificiali sunt concepuți pentru a satisface pofta noastră de dulce, fără calorii adăugate și fără efectele periculoase ale formării de trigliceride sau a secreției în doze mari de insulină.

Exemple de astfel de îndulcitori și potențatori de aromă sunt: acesulfam de potasiu (Acesulfam-K), glutamatul monosodic (MSG sau E-621), sucraloză (E-955), aspartam (E-951), și benzoatul de sodiu (E-211). Din păcate, aceste substanțe – concepute de către om – metabolizează în compuși toxici care provoacă disfuncții metabolice, diverse boli, și cancer.

Îndulcitorii naturali sunt foarte puțin procesați și oferă cel puțin o valoare nutritivă organismului. Printre aceștia se numără stevia, extractul de lao han, zahărul de nucă de cocos, melasa, siropul yacon, mierea brută, și siropul de arțar. Acești îndulcitori naturali sunt mult mai buni decât îndulcitorii artificiali, deoarece procesarea epuizează nutrienții și crește riscurile asupra sănătății.

Îndulcitorii artificiali sunt produși sintetic într-un laborator, sau sunt zaharuri care au fost foarte procesate. Acești îndulcitori artificiali și aditivii alimentari prezintă grave pericole pentru sanatatea ta și măresc activitatea canceroasă.

1. Acesulfamul de potasiu slăbește imunitatea

Acesulfamul de potasiu (Acesulfam-K) este adesea găsit în alți îndulcitori artificiali, cum ar fi sucraloza, pentru a ascunde gustul neplăcut ce rămâne după dispariția gustului dulce. Cu toate că acesulfamul de potasiu nu ridică nivelul de zahăr din sânge, acesta totuși determină secreția de insulină.

Nivelurile ridicate de insulină întrețin bolile inflamatorii și slăbesc funcția sistemului imunitar.

Hipoglicemia reprezintă scăderea concentrației zahărului din sânge și poate fi un rezultat al folosirii îndelungate a acestui îndulcitor artificial, care nu ridică nivelul de zahăr din sânge.

Chiar și în doze mici, acest îndulcitor artificial poate creste riscul de ateroscleroză, deoarece determină funcționarea anormală a lipoproteinelor de densitate mare (HDL), care sunt necesare pentru menținerea sănătății cardiovasculare optime.

Progresia arterosclerozei
Progresia arterosclerozei

Căile metabolice perturbate de către acesulfamul de potasiu crează activitate celulară anormală, genotoxicitate și homeostazie dezechilibrată.

Acesulfamul este asociat cu un risc crescut de leucemie, cancer de timus, cancerul de sân, și boli respiratorii cronice.

2. Glutamatul monosodic. O Neurotoxină!

Glutamatul monosodic (MSG sau E-621) este un potențiator de gust și conservant, adăugat la multe alimente ambalate și conservate.

Este atât de periculos încât Centrul Arizona pentru Medicină Avansată consideră că acest produs crește rata de dezvoltare a celulelor canceroase în organism și stimulează neurotoxicitatea.

Consumul său este asociat cu simptome de dureri de cap, palpitații ale inimii, leziuni cerebrale și boala Parkinson.

Cercetări private, nefinanțate de către companiile din industria alimentară, au concluzionat faptul că MSG acționează ca o excitotoxină care otrăvește lent celulele întregului corp.

Glutamatul monosodic, la fel ca și mercurul, fluorul, cadmiu, precum și alte neurotoxine, este preluat în circulația sanguină și se acumulează în NTS (nucleus tractus solitaries). Afectarea acestei regiuni a creierului este legată unui risc crescut de tulburari de dezvoltare, precum autismul.

monoglutamat autism

Spre deosebire de alte zone ale creierului care se „sigilează” în primul an de viață, părți ale NTS rămân deschise, permițând neurotoxinelor să contamineze sistemul nervos și creierul.

Din acest motiv, expunerea nou-născuților la MSG poate duce la autism cu debut întârziat.

Alte studii au descoperit faptul că glutamatul de monosodiu este asociat cu inflamația cronică, leziuni hepatice, rezistență la pierderea în greutate, și durere cronică.

Bolile autoimune apar atunci când răspunsul sistemului imunitar, natural, al organismului, devine slăbit de o stare constantă de suprasolicitare. Inflamațiile cronice, ca rezultat al consumului de MSG, cresc riscul nu numai de boli autoimune, dar, de asemenea, măresc riscul de infecții și de cancer în organism.

MSG este ascuns pe etichetele produselor alimentare sub zeci de nume diferite.

Doar câteva exemple de nume înșelătoare sunt: arome naturale, extract de drojdie autolizată, proteine texturate, proteine din soia, izolat proteic din zer, caseinat de calciu, proteine texturate, carrageenan, gumă vegetală, condimente, arome, arome naturale, aromă de carne de pui, aromă de carne de vită, aromă de carne de porc, aromă de fum.

3. Sucraloza (Splenda®) provoacă dezechilibrul florei intestinale

Deși campaniile publicitare la nivel mondial au lăsat impresia consumatorilor că acest îndulcitor artificial ar fi chiar zahăr adevărat, este foarte greșit. Sucraloza (Splenda) este produs cu trei atomi de clor într-o serie de reacții rezultate în urma unei prelucrări extreme, care are ca rezultat deteriorarea florei intestinale

Biochimistul Dr. James Brown afirmă că „sucraloza este pur și simplu zahăr clorinat”.

Sucraloza produce inflamarea rinichilor și a ficatului, afectând, de asemenea, glanda timus.

Proprietățile naturale antiseptice ale clorului dăunează intestinelor umane, provocând dezechilibrul florei microbiene. Această perturbare determină inflamații cronice și imunitate slăbită, asociată cu prezența candidei, sindromul colonului iritabil, obezitate, boala Crohn, colita ulceroasă, și cașexia.

Permeabilitatea crescută a intestinului subțire și, inclusiv, a colonului, este întâlnită la pacienții cu cancer.

Vezi și: Psoriazis, Vitiligo, boli de piele, bolile autoimune, toate pot avea aceeași CAUZĂ, dar și aceeași SOLUȚIE

Persoanele cu cancer colorectal, cancer ovarian, și alte tipuri de cancer prezintă dezechilibre la nivelul florei intestinale. Această problemă de sănătate, cunoscută cu denumirea de disbioză intestinală, mărește concentrațiile de bacterii nesănătoase, scade populația de bacterii benefice, cauzeaza deficiență de vitamine și minerale, și provoacă o stare de hiperimunitate.

dezechilibru flora intestinala

Disbioza intestinală conduce către o serie de probleme și boli, inclusiv cardiovasculare, boli autoimune, neurologice, psihiatrice, și cancer.

Dezechilibrul florei intestinale este evident în cazul pacienților cu cancer, și mereu prezent în stările asociate cu cancerul, precum obezitatea.

Cancerul colorectal și carcinomul hepatocelular sunt doua tipuri de cancer majore, legate de compoziția anormală, internă, a intestinelor.

Repararea mucoasei intestinale, scăderea permeabilității, creșterea mucoasei, precum și îmbunătățirea echilibrului bacterian benefic, sunt unele dintre primele strategii pentru tratarea și vindecarea pacienților cu aceste tipuri de cancer.

4. Aspartamul (E-951) este neurotoxic

Aprobat inițial în anul 1981 pentru a fi utilizat în produsele alimentare, aspartamul este de 200 de ori mai dulce decât zahărul.

Aspartamul este format din fenilalanină (50%), acid aspartic (40%) și metanol (10%).

S-a descoperit că fenilalanina, în concentrații mari, provoacă secreția serotoninei în cantități anormale la nivelul sistemul nervos, ducând la depresie și tulburări emoționale sau psihotice.

Persoanele care consuma aspartam în mod regulat, prezină exces de fenilalanină în organismul lor.

Fenilcetonuria este o tulburare prin care persoanele nu pot metaboliza fenilalanină. Prin urmare, aspartamul sau produsele care îl conțin, nu ar trebui să fie consumate de către copii, femei însărcinate, sau care alăptează.

Acidul aspartic se comportă ca o excitotoxină, stimulând neuronii și distrugând celulele nervoase. Cercetătorii au descoperit că atunci cand celulele canceroase sunt puse în contact cu aspartamul, ele își cresc în mod direct activitatea și mobilitatea.

aspartam neurotoxic

Biodisponibilitatea neurotoxinei metanol crește atunci când aspartamul este supus la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius. Acest proces de încălzire perturbă formarea de metanol, transformându-l în formaldehidă, acesta din urmă provocând leziuni ale sistemului nervos și activitate cancerigenă.

Dovezile sugerează că dozele crescute de aspartam cresc riscul de cancer la nivelul sistemului sanguin, inclusiv limfom și leucemie.

Deoarece doza de aspartam rezultată din savurarea a una sau două sucuri acidulate dietetice nu a fost catalogată ca fiind periculoasă pentru sănătate, producătorii de produse alimentare și multe persoane cred ca riscul unor astfel de probleme de sănătate este scăzută.

Cu toate acestea, prevalența ridicată a produselor alimentare care conțin aspartam, alături de consumul continuu, în mod repetat, al acestei neurotoxine, de-a lungul anilor, slăbește funcționarea sistemului nervos, stimulează creșterea cancerului și a metastazelor, și poate crește, de asemenea, riscul pentru mielom multiplu.

5. Pericolele benzoatului de sodiu

Combinația hidroxidului de sodiu și a acidului benzoic se adaugă la acest conservant solubil în apă, pentru a produce un îndulcitor.

Benzoatul de sodiu este introdus în alimente și băuturi, precum băuturile energizante și băuturile răcoritoare carbogazoase.

Tulburările de neurodezvoltare, cum ar fi ADHD, astmul bronșic și alte tulburări inflamatorii au fost asociate de consumul de benzoat de sodiu.

Vitamina C, sub formă de acid ascorbic, se adaugă, de asemenea, la multe băuturi populare carbogazoase. Cand benzoatul de sodiu este combinat cu acidul ascorbic, cele două substanțe formează un compus foarte cancerigen – benzenul.

pericol benzoat de sodiu

Benzenul este puternic asociat cu diferite forme de cancer, inclusiv leucemia și limfomul.

Multe grupuri de cercetare, inclusiv Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), afirmă că dovezile care arată că benzoatul de sodiu produce cancer la om sunt suficient de puternice pentru a clasifica acest agent ca fiind cancerigen.

Benzenul însăși stimulează stresul oxidativ, deteriorând ADN-ul, inducând anomalii celulare și crescând riscul de dezvoltare a cancerului.

Din păcate lipsa unei înțelegeri complete care implică patogeneza tipurilor de cancer, precum leucemia și limfomul, au determinat organizațiile să nu clasifice, încă, acest îndulcitor ca fiind cauzator de cancer.

Până când sănătatea noastră va fi protejată și de agențiile de reglementare, este, probabil, cel mai bine ca noi să decidem ce alimente prezintă un pericol pentru noi, luând în considerare toate riscurile care pot veni odată cu introducerea lor în corpul nostru și al copiilor noștri.

Benzoatul de sodiu este utilizat în mod obișnuit ca un conservant alimentar și, de asemenea, în multe băuturi răcoritoare pentru a intensifica aroma. Pe etichetă, acesta poate apărea cu numărul său de aditiv alimentar, E-211.

Sursa: The Truth About Cancer

Informațiile prezentate servesc în scop educațional și informațional. Pentru sfaturi medicale vă recomandăm consultul medical de specialitate.

Citește și: Natura oferă omului ARMA care atacă și distruge DOAR celulele canceroase. Care este aceasta și unde o găsim?

Dacă te abonezi la Newsletter-ul Hypernatura.com vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

Scrie un comentariu

Call Now ButtonSună acum 0754045411
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Adaugă în coș
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compară
Favorite 0
Open wishlist page Continue shopping